Kupilem siatke ale jest lipa ;d musze ogarnac inna.
Ogolnie odrosty ladnie zaczynaja isc up ale zauwazylem pare wloskow.. jakby chchaiala kwitnoac? ;d to sezonowka z moich info tak wynika
Trochę biedna ona - mało rozrośnięta - wygląda jakby albo była stale przelewana wg mnie - musisz rzadziej chyba podlewać.
Ale te włoski to normalne akurat - sezonówka ma włoski też na wegu jak się ponad miesiąc trzyma. Milion razy mniej niż na kwitnieniu - ale ma. To oznaka dojrzałości płciowej.
szkolaziola pisze: 20.11.2024 20:29
Trochę biedna ona - mało rozrośnięta - wygląda jakby albo była stale przelewana wg mnie - musisz rzadziej chyba podlewać.
Ale te włoski to normalne akurat - sezonówka ma włoski też na wegu jak się ponad miesiąc trzyma. Milion razy mniej niż na kwitnieniu - ale ma. To oznaka dojrzałości płciowej.
Nie jest napewno przelewana. Jest taka bo za malo swiatla jej dawalem na poczatku i mocno sie wyciagla niestety ;d zawsze mialem takie zbite i chcialem troche zeby wyrosla ale przesadzilem
szkolaziola pisze: 09.12.2024 19:31
No ładnie się postackowała, fajne topy będą.
Tylko chyba jeść chce - liście na dole już żółte całe a w sumie nie masz ich za dużo i lepiej nie tracić zbyt wielu jak chcesz duże topy.
No wczoraj troche pozno podlalem o 1 dzien i zaczela z lisci brac. Czekam zawsze az zaczna opadac. Teraz przypilnuje. Leje wedlug tabelki moze cos wiecej dodam
Bardo ładnie odrzyła w twoich rękach hhee
Nie czekaj aż liście opadną sprawdzaj donice, zbytnie przesuszanie gleby może skutkować ogromnymi skokami PH oraz wzrostem zasolenia, podlewaj zawsze do runoffu
Kolejny szybki update, Ogolnie panna rosnie fajne topki zaczynaja sie robic. ALe.. wlasnie jest jedno duze ale..
Wypadl mi pilny wyjazd w czwartek na 7 dni. A nie mam z kim zostawic rosliny.. macie jakis pomysl jak ogarnac jej wode? Teraz juz musze podlewac co 2-3 dni wiec 7 to duzo za duzo.. Podleje przed samym wyjazdem ale co dalej ? Macie jakies pomysly?