Siema
Przetrzymałem roślinki za długo w vegu bo dokładnie 5 tygodni (uprawa hydro) i aktualnie roslinki zbliżają się do wyrośnięcia z namiotu. W dniu zmiany lampy na 12/12 obciąłem dół a tak to przez całe życie roślinki nie miały żadnych treningów i niecały tydzień po zmianie mocno wyskoczyły do góry :/
I bardzo prosiłbym o pomoc co dalej w tym momencie żeby nie zmarnować tych ostatnich tygodni, co zrobić żeby doprowadzić uprawę sprawnie do końca żeby roślina dała w porządku plon.
Czy w ogóle da się coś zrobić czy po prostu niech żyje swoim życiem i sama ograniczy wzrost przez brak miejsca?
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
DUŻY problem
Re: DUŻY problem
Na zdjęciu nie widać ale mniej więcej (+5cm) gdzie kończy się zdjęcie kończy się namiot
- szkolaziola
- Administrator
Wygląda bardzo dobrze póki co, ale na jeszcze 2 tygodnie będzie rosła więc się sparzy o lampę w końcu.
Kup/zrób siatkę do treningu tzw. scrog i rozciągnij ją 5cm poniżej obecnej wysokości najwyższego topa i użyj jej do ograniczenia wysokości przeplatając rosnące topy pod siatkę.
Kup/zrób siatkę do treningu tzw. scrog i rozciągnij ją 5cm poniżej obecnej wysokości najwyższego topa i użyj jej do ograniczenia wysokości przeplatając rosnące topy pod siatkę.
- szkolaziola
- Administrator
??????
Czyli spytałeś o radę, nie skorzystałeś z niej i się dziwisz że się sparzyła? Nie mogło być inaczej.
Teraz to nie wiem co zrobić. Już jest za późno na cokolwiek niestety :/ Trzeba było dodać siatkę jak jeszcze było gdzie.
A tak jak jest teraz być nie może. Spalą się, terpenów i kannabinoidów będziesz miał jakieś śladowe ilości i jeszcze jest zagrożenie pożarowe do tego
Wydaje mi się że masz miejsce nad lampą - wiec ją podnieś pod sam sufit. Lepiej wyjebać filtr i wyciąg nawet niż zostawić tak jak jest - byle podnieść lampę.
Czyli spytałeś o radę, nie skorzystałeś z niej i się dziwisz że się sparzyła? Nie mogło być inaczej.
Teraz to nie wiem co zrobić. Już jest za późno na cokolwiek niestety :/ Trzeba było dodać siatkę jak jeszcze było gdzie.
A tak jak jest teraz być nie może. Spalą się, terpenów i kannabinoidów będziesz miał jakieś śladowe ilości i jeszcze jest zagrożenie pożarowe do tego
Wydaje mi się że masz miejsce nad lampą - wiec ją podnieś pod sam sufit. Lepiej wyjebać filtr i wyciąg nawet niż zostawić tak jak jest - byle podnieść lampę.
dobra podciągnąłem lampę prawie pod sam sufit i po prostu zagiąłem troche główną łodygę co dało w sumie myślę dodatkowe 30cm i na to poszła siatka, na oko wydaje się że da radę
- szkolaziola
- Administrator
No i git. Powinno uratować sprawę Brawo