Chciałbym spróbować swoich sił z uprawą konopii.
Więc prosił bym o pomoc w doborze sprzętu na start
Aktualnie posiadam lampę Mars-Hydro TS 1000 150W
Więc zestaw chciałbym dobrać do niej
Myślałem o namiocie Mars Hydro 70×70×160 - Według kalkulatora growera weszła by tam 1 sezonówka albo 2 automaty
Co myślicie o tym namiocie ? jest ok czy lepiej zainwestować w coś innej firmy ?
Co do wentylacji widziałem na stronie mars hydro taki zestaw Mars Hydro iFresh 4-Inch Smart Inline Duct Fan and Carbon Filter Combo with Speed Controller
Byłby to dobry zestaw? Widzę że dzięki temu nie potrzebował bym czujnika temperatury i wilgotności oraz mógłbym sterować tym za pomocą smartfona. Myślę że za tą cenę jest to spoko opcja tylko nie wiem jak z jakością.
Jakie polecacie pestki na start ? Najlepiej takie które są silne i wybaczają błędy początkującego.
Teraz jeszcze pytanko co do zapachu, wiadomo filtr węglowy usuwa zapach z wnętrza namiotu i go neutralizuje, ale co z zapachem po za namiotem, podczas gdy coś robimy z roślinkami ? mocno jest on u was wyczuwalny? i jeśli tak to da się coś z nim zrobić ?
I jeszcze ostatnia sprawa namiot będzie stał w budynku gospodarczym obok domu mieszkalnego aktualnie jest tam temperatura zbliżona do tej na zewnatrz więc szału nie ma, jakie ogrzewanie było by najlepsze aby dogrzać namiot w niezaciepłe noce ?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Kosior