Pierwsza uprawa
- szkolaziola
- Administrator
Re: Pierwsza uprawa
Tak jak napisałem:
"Jak EC ci spadnie ponizej 1 to podajesz nawóz.
Jak nie to nie."
Więc tu gdzie masz 0.7 to podajesz 1.5 albo 2.0 EC
a tu gdzie masz powyżej 1.0 to podajesz... wodę
"Jak EC ci spadnie ponizej 1 to podajesz nawóz.
Jak nie to nie."
Więc tu gdzie masz 0.7 to podajesz 1.5 albo 2.0 EC
a tu gdzie masz powyżej 1.0 to podajesz... wodę
Joł joł.
Dziewczyny mają 38 dni,wczoraj pozbylem się trochę liści, nie chciałem za dużo na raz.Temp 26,RH60%VPD 1.2-1.3.Lampa 40cm od szczytów 90%mocy-135w.Ppfd-600,Dli-40.Za dwa tygodnie włączę lampy boczne tak aby uzyskać około180w.
Podlałem woda+krzem+calmag Ph 6.0 EC 0.45
Runoff po jakos 2 i 2.5l PH 6.2 EC 2.0 i druga PH 6.6 EC 1.8 także następny raz znów tylko woda
Jak teraz to wygląda? Zamówiłem drugą siatkę jedna to jednak za mało hehe

Za 2-3 dni przed kolejnym podlewaniem usunę dolne gałązki mniejsze zawiązki kwiatów.Póki co u góry nie chce nic urywać.
Dziewczyny mają 38 dni,wczoraj pozbylem się trochę liści, nie chciałem za dużo na raz.Temp 26,RH60%VPD 1.2-1.3.Lampa 40cm od szczytów 90%mocy-135w.Ppfd-600,Dli-40.Za dwa tygodnie włączę lampy boczne tak aby uzyskać około180w.
Podlałem woda+krzem+calmag Ph 6.0 EC 0.45
Runoff po jakos 2 i 2.5l PH 6.2 EC 2.0 i druga PH 6.6 EC 1.8 także następny raz znów tylko woda
Jak teraz to wygląda? Zamówiłem drugą siatkę jedna to jednak za mało hehe

Za 2-3 dni przed kolejnym podlewaniem usunę dolne gałązki mniejsze zawiązki kwiatów.Póki co u góry nie chce nic urywać.
- szkolaziola
- Administrator
No urywania to już chyba styknie - doły są czyste 
Ogólnie jest spoko - ale z nawozem to chyba na więcej niż 1 podlewanie przystopuj - b0 masz na góze clawing już - ona są przenawożone w tym momencie więc trzeba dać im przejeść.
Ogólnie jest spoko - ale z nawozem to chyba na więcej niż 1 podlewanie przystopuj - b0 masz na góze clawing już - ona są przenawożone w tym momencie więc trzeba dać im przejeść.
Ogólnie to one mało bardzo jedzą a jak sam powiedziałeś kiedyś,że z auto nigdy nie wiadomo,czynnik losowosci jest i albo trzeba się z tym pogodzić albo przejść na foto
Podgolilem jeszcze trochę i usunąłem klipsy,zamówiłem też druga siatkę,ta jest na wysokości 30 cm od doniczek a 34 od ziemi.Czy to nie było za późno trochę ?Zamierzam włączyć boczne lampy od jutra aby doświetlac popcorn.Co o tym myślisz ?

Podgolilem jeszcze trochę i usunąłem klipsy,zamówiłem też druga siatkę,ta jest na wysokości 30 cm od doniczek a 34 od ziemi.Czy to nie było za późno trochę ?Zamierzam włączyć boczne lampy od jutra aby doświetlac popcorn.Co o tym myślisz ?

- szkolaziola
- Administrator
Ale za późno na co? Nie rozumiem 
a światło no to im więcej tym lepiej, nie zaszkodzi
a światło no to im więcej tym lepiej, nie zaszkodzi
Czy czasami nie za późno założyłem siatkę scrog 
Ktoś mi tak powiedział,że mam zdjąć bo jest źle ale na płaszczyźnie rzeczowych argumentów tego nie przedstawił więc została.
Ktoś mi tak powiedział,że mam zdjąć bo jest źle ale na płaszczyźnie rzeczowych argumentów tego nie przedstawił więc została.
- szkolaziola
- Administrator
nie da sie za późno bo można wcale nie zakładać 
większosć osób nie zakłada
większosć osób nie zakłada
Błednie to okreslilem majac na mysli.ze za pozno raczej sugerował.że jest założona źle.
- szkolaziola
- Administrator
nie słuchaj debili.
tego się nie da zrobic źle bo robi się to jakkolwiek. można założyć nad roślinami i iść spać na tydzień i sie samo zrobi
tego się nie da zrobic źle bo robi się to jakkolwiek. można założyć nad roślinami i iść spać na tydzień i sie samo zrobi
Tak też myślałem więc zostawiłem.