Po długim czasie lurkowania na forum nadszedł czas, bym w końcu napisał swojego pierwszego posta.
Zauważyłem, że nie ma tu zbyt wielu tematów w dziale outdoor, a właśnie o takiej uprawie myśli mój chomik
W wyniku pewnych okolicznosci, zamieszkałem w domu po dziadku, przy którym jest ogródek schowany przed widokiem "z ulicy". Ogródek ów popadł w ruinę przez zaniedbania dziadka, a ja lubię świeże warzywa i to najlepiej wyprodukowane przez samego siebie, postanowiłem więc - mając w sercu piękny ogródek babci - przywrócić go do świetności.
No, nie tylko warzywa lubię
Mam nadzieję, że dział jest dobry, bo:
- mój chomik planuje uprawę na dworze, ale w mini tunelu 140x140 o wysokości 2m (do nabycia w markecie budowlanym)
- chomik planuje dać tam cztery roślinki (automaty) o różnej genetyce (miał okazję dostać kiedyś nasiona)
- chomik chce wydać jak najmniej pieniążków, bo z jego smutnej gryzoniej pensji nie wystarcza na za dużo, więc zamierza maksymalnie eksploatować warunki pogodowe i w razie potrzeby doświetlić ledami (może wyprowadzić prąd na podwórko)
Nasiona, które posiada chomik:
- blueeberry auto
- auto critical speed
- auto 60 grapefruit
- auto white Widów
Pytania, które ma chomik na początku:
- w co jeszcze powinien się wyposażyć na początek?
- czy krzaczki mogą wspolegzystowac w tunelu wraz z warzywami?
- czy przy tego typu uprawie jest szansa jakoś zredukować zapach?
Chomik zdaje sobie sprawę z tego, że automat to niekoniecznie najlepszy wybór na początek, ale jest uparty jak diabli.