Cześć, pamietasz jeszcze te roślinki ktore kiedys wstawiałem w jednym z postów, doradziłeś mi je wywalić ale ustaliliśmy że wystawie je na balkon i może coś jeszcze sie z nich nauczę?
No więc wyglądają aktualnie tak
Mają jakieś 1,5 metra wysokości i wyglądają jakby zaczynały kwitnąć ale tak już z 2 tygodnie wyglądają i nic sie z tym nie dzieje, ogólnie 1 raz uprawiam sezonówki i nie wiem jak to powinno wyglądać, myslisz ze cos z tego jeszcze wyrośnie?
Nie wiem dokładnie kiedy je nawet zasadzilem na tą chwilę ale prawdopodobnie mają okolo 3 miesięcy, doniczki 20litrow podlewac trzeba aktualnie w sloneczne dni praktycznie codziennie po 4l wody piją jak dzikie i ciągle rosną nawóz dostają bardzo rzadko, jak zaczynają zolknac od dołu.
I zastanawiam sie czy dawac im juz nawóz na flowering czy nadal nie ?
Jeżeli chodzi o ich wygląd robiłem na nich różne eksperymenty z topingiem i na jednej z nich po 1 topingu chciałem nowe 2 galezie odgiąć na boki klipsami i obie mi sie złamały i zostaly tylko 2 dolne galezie i dlatego teraz ma tylko 2 główne łodygi pnące sie do góry ale ogólnie jest dość kompaktowa mimo dużego wzrostu
No to ładnie teraz wyglądają w porównaniu do tego co było
Tak, już kwitną - ale będzie sie to działo powoli bo jeszcze są długie dni. Dopiero na przełonie lipca i sierpnia dzień skraca się na tyle że pod słońcem mogą kwitnąć - także i tak się ciesz że już zaczęły - niektóre zaczną za ponad miesiąc dopiero.