Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cześć, pamietasz jeszcze te roślinki ktore kiedys wstawiałem w jednym z postów, doradziłeś mi je wywalić ale ustaliliśmy że wystawie je na balkon i może coś jeszcze sie z nich nauczę?
No więc wyglądają aktualnie tak
Mają jakieś 1,5 metra wysokości i wyglądają jakby zaczynały kwitnąć ale tak już z 2 tygodnie wyglądają i nic sie z tym nie dzieje, ogólnie 1 raz uprawiam sezonówki i nie wiem jak to powinno wyglądać, myslisz ze cos z tego jeszcze wyrośnie?
Nie wiem dokładnie kiedy je nawet zasadzilem na tą chwilę ale prawdopodobnie mają okolo 3 miesięcy, doniczki 20litrow podlewac trzeba aktualnie w sloneczne dni praktycznie codziennie po 4l wody piją jak dzikie i ciągle rosną nawóz dostają bardzo rzadko, jak zaczynają zolknac od dołu.
I zastanawiam sie czy dawac im juz nawóz na flowering czy nadal nie ?
Jeżeli chodzi o ich wygląd robiłem na nich różne eksperymenty z topingiem i na jednej z nich po 1 topingu chciałem nowe 2 galezie odgiąć na boki klipsami i obie mi sie złamały i zostaly tylko 2 dolne galezie i dlatego teraz ma tylko 2 główne łodygi pnące sie do góry ale ogólnie jest dość kompaktowa mimo dużego wzrostu
No to ładnie teraz wyglądają w porównaniu do tego co było
Tak, już kwitną - ale będzie sie to działo powoli bo jeszcze są długie dni. Dopiero na przełonie lipca i sierpnia dzień skraca się na tyle że pod słońcem mogą kwitnąć - także i tak się ciesz że już zaczęły - niektóre zaczną za ponad miesiąc dopiero.
Porosły mi takie bydlaki 2,2m wysokosci, staly na balkonie ciągle upadały, ec i ph nigdy nie mierzone nawozy lane na pałe dlatego nie wygladaja jakoś spektakularnie nie licząc rozmiaru. Myslisz ze nadaje sie to do palenia czy nie warto sie bawić w trymowanie i suszenie ?