Uprawa problem wzrostu

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Kołodziej
Kiełek

Uprawa problem wzrostu

Post autor: Kołodziej »

Typ: automat wszystkie hybrydy z przewagą shativa oreoz i Appel fitter wykiełkowały 27 marca i te trzy Amnesia F1 wykiełkowały 5 kwietnia je posadziłem ponieważ oreoz były 3 pestki i jabłka też ale je wsadziłem do ziemi uniwersalnej i chyba zgniły a te trzy Amnesia F1 kielkowalem na ligninie i wyszły trzy 100% na 100%
Wiek rośliny od wykiełkowania: oreoz i jabłko 42 dni i Amnesia 33dni +-1 dzień
brak oświetlenie 18/6
Faza rozwoju: / wegetacja /
Medium: substrat ziemia od biobizz Light Mix
Pojemność doniczki: 11 litrów
Jak często i jak dużo podlewasz:na początku myślę że je lekko przelałem a teraz od dwóch tygodni trzymam się twojego sposobu na palce ale piją bardzo mało i podlewam je co 3-4 dni
Jak i czym karmisz: perfekt pH Micro grow i Bloom od adventure Natural dokupiłem jeszcze Terra wega i do tej pory używałem tylko tego ale wczoraj wyczaiłem growshop w Berlinie bo tu też mieszkam i mam uprawę i po obejrzeniu twoich filmików dokupiłem calmag , bio top, bio Juice i to dostały wczoraj i po nocy już widać że się ruszyły bo tak stały w miejscu.
Opis problemu:
Po obejrzeniu twoich filmików chyba wiem gdzie jest problem , po prostu sugerując się etykietą nawozów perfekt pH nawet nie mierzyłem pH ponieważ piszą że zbędnym jest robienie pomiarów pH po użyciu tego nawozu i wogole tego nie robiłem do tego nie używałem takich witamin i minerałów jak cal mag no i tego co dokupiłem wczoraj. Namiot mam80×80×160 cm lampa LED 300w 2,7umol z diodami Samsunga nie pamiętam firmy a nie jestem w domu żeby sprawdzić, ewentualnie później dopisze ale to chińczyk ale z opinią i z forum wiem że to dość wydajna jednostka. Poziom temperatury utrzymuję na poziomie 27-29 stopni i z wilgotnością mam największy problem bo Wacha się między 50 a 70%. I moje pytanie jest następujące bo wiem mniej więcej gdzie popełniłem błędy ale dlatego też chciałem sam wszystko zrobić żeby się na nich uczyć i wracając do pytania czy coś jeszcze uzyskam z moich pierwszych dziewczynek czy lepiej je usunąć i zasiać nowe roślinki bo już jadą do mnie pestki z Royal Quins a wcześniejsze zamawiałem z manky send i nie polecam bo były malutkie i bardzo jasne .
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kołodziej
Kiełek

Re: Uprawa problem wzrostu

Sorry za pomyłkę ale moje roslinki mają przewagę indica a nie sativa. I proszę doradzi mi ktoś czy warto je trzymać skoro najstarsze mają 44 dni a Amnesia ma 34 i są tak słabo rozwinięte. Czy lepiej założyć nowy projekt?
Kołodziej
Kiełek

Cofam pytanie po obejrzeniu twojego filmu Ctrl+alt+ delete w którym mówisz żeby swoją pierwszą uprawę doprowadzić do końca choć by po to żeby dalej się edukować w mojej nowej miłości 👍😎 tym bardziej że od kiedy zacząłem dawać im root-juice, top-max,calmag to znaczy pierwszy raz dwa dni temu😉, to od tego momentu widać w oczach jak zaczęły rosnąć
Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Siemanko

Tak, ja bym trzymał i się uczył - bo wiesz, zaczniesz od nowa - i zrobisz podobne błędy albo inne - póki się uczysz to nie ma co resetować upraw tylko używać ich do nauki nawet jak coś nie idzie.

Ogólnie rzeczywiście małe są no ale widać że coś zaczynają ruszać powoli i się polepszył wygląd liści znacznie.

Z tymi nawozami masz straszny miszmasz i to będzie źródło twoich kolejnych problemów.
Po pierwsze mieszasz różne marki - potencjalnie problematyczne i utrudnia ci życie
Po drugie mieszasz nawozy bio/organiczne (BioBizz) z mineralnymi (Canna/Advanced Nutrients) - NIE WOLNO TEGO ROBIĆ!
Po trzecie nie stosujesz pełnej linii żadnego z tych nawozów - stąd się wzięły twoje początkowe problemy.

Linia pH perfect od Advanced Nutrients składa się z 12 albo 16 butelek (a ty masz 3 z nich) - i tylko zastosowane w całości, zgodnie z tabelką zapewnią ci stabilne pH
Tu masz tabelkę: https://www.advancednutrients.com/feed- ... GLOBAL.pdf

Musisz ogarnąć te nawozy - zdecydować się na jedne - i dokupić resztę do danego zestawu.
A tutaj ci mało pomogę bo ja nie używam i nie polecam żadnego z tych nawozów - więc zostają ci tabelki.
Kołodziej
Kiełek

Wielkie dzięki i nie miałem pojęcia że jeżeli się miesza różne firmy nawozów to wychodzą z tego problemy i nie wpadł bym na to. Ale wiesz co ja dopiero 4 dni temu dopiero pierwszy raz dałem im te nawozy od biobizz a Terra wega dodałem dao tej pory tylko 2,5ml i to też 4dni temu razem z biobizz.A jest możliwe że przez brak kontroli pH się zablokowały?
Kołodziej
Kiełek

I dzisiaj po pracy lecę do growshopu po nawozy z jednej firmy na szczęście mieszkam w Berlinie i nie ma z tym problemu 👍 i jeszcze raz dzięki
ODPOWIEDZ