Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

[0.49m3][150W][UV/IR/DR][BIOTABS]

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Pacanek
Sadzonka

[0.49m3][150W][UV/IR/DR][BIOTABS]

Post autor: Pacanek »

Typ: sezon(fotoperiod)
Wiek rośliny od wykiełkowania: 70dni
Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): 13dni indukcji i 26dzien od zawiązania kwiatka
Faza rozwoju: kwitnienie
Medium: ziemia light mix
Pojemność doniczki: 17L
Jak często i jak dużo podlewasz: różnie opisze w problemie zwykle 1L na 3 dni na planta
Jak i czym karmisz: biotabs cały zestaw oprócz silicum flash , hesi bost , Calmag biobizza, hesi vit
Opis problemu: wyjechałem na 2,5 tygodnia gdy zawiązały kwiatek podlalem innym nawozem niż tylko biotabs bo wleciałaś pierwsza dawka 2ml/l hesi boost i Calmag 1ml/l wróciłem po 2,5 tygodnia i zastałem taki widok

Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zacząłem karmić bio pk 4ml/l 2ml hesi boost Calmag 2ml twierdziłem że głodne i żelazo liście żółciały i dałem 3 razy taką miksturę i padały po paru dniach wyglądały tragicznie przynajmniej tych z tyłu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Amnesia zhermila wyrwałem jej chyba ze 100 bananów dalej nie widzę więcej , moonrock z tyłu wyblada i nie ma już praktycznie liści gdzie to dopiero półmetek stwierdziłem że od mieszania marek się zablokował bo do czasu zawiązania kwiatka wszystko piękny dywan zielony . Zrobiłem flusha panią z tyłu po 7,5L na głowę i dałem tabsa od biotabsa by się odbudowały

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: [0.49m3][150W][UV/IR/DR][BIOTABS]

Post autor: szkolaziola »

Cześć

Niestety - wg mnie tu nic nie zrobisz - takie jakie są to dojdą jakoś do śmierci i tyle - zbierzesz co będzie.

Ta co miała banany na milion procent ma ich więcej. Jeśli miała więcej niż 3 to ma ich nieskończoną ilość i codziennie będą rosły nowe - a wewnątrz kwiatów tam gdzie nie masz dostępu jest ich pełno. Jeszcze nigdy nie widziałem rośliny co miała więcej jak 15 bananów. To co masz to jakaś ultra-masakryczna-herma - ja bym ją przez okno wyjebał. Odradzam pestki od RQS - firma śmieć, geny śmieciowe.

Jeśli chodzi o źródło problemu - to nie chodzi o mieszanie marek a o mieszanie typów uprawy... Wymieszałeś uprawę organiczną (nawozy biotabs) z uprawą mineralną (nawozy hesi [maja też organiczne ale nie te które wymieniłeś]) - najgorsze co można zrobić. Już lepiej jak byś im domestosu nalał.

Po takiej akcji już nic nie mogę ci doradzić po teraz nikt bez dostępu do specjalistycznego laboratorium nie będzie w stanie stwierdzić co jest w glebie i czego roślina potrzebuje. Na 99% jest zablokowana - więc dodatkowe nawozy tylko pogorszą sprawę. Za to płukanie to też strzał w kolano i roślina po tym wcale nie radzi sobie dużo lepiej niż bez płukania - tak w analogii do człowieka to to już jest reanimacja trupa i on jeśli przeżyje to do końca życia będzie pod respiratorem - maratonów już nie będzie biegał.

Ja bym je na samej wodzie dociągnął do śmierci i skupił się na kolejnej uprawie.
No i NIE możesz zostawiać roślin nawet na 4 dni - a co dopiero na 2.5 tygodnia - jeśli planujesz wyjazd w ciągu 4 miesięcy to nawet nie zaczynaj uprawy - to nie ma sensu. Minimum co 3 dni trzeba obejrzeć liście, łodygi, kwiaty, ziemię itd - ocenić stan roślin, podjąć decyzje co robić dalej - nie da się wszystkiego zautomatyzować.
Pacanek
Sadzonka

I te z przodu też są w takim razie zblokowane i też tylko woda te 1,5miesisca ? Mimo że są zielone ? Coś z tego napewno będzie może nie będzie laboratoryjną jakość ale na pewno lepsza niż na ulicy , ten runtz wydaje mi się że idzie ładnie dlatego nie wiem czemu mnie aż tak tu ciśniesz , nie każdy ma możliwość żyć z roślinami 4 miesiące non stop, zautomatyzowałem co mogłem ale zjebałem dając mineralne, robie palenie dla siebie więc liczę że mi jakoś pomożesz jak to wyprostować lub chociaż usunąć błędy na następną uprawę , jest to moja pierwsza uprawa czegokolwiek w życiu i uważam że nie poszła tragicznie bo rośliny dalej żyją mimo że jak to napisałeś „pod respiratorem „
Karolekufc
Konopia

Post autor: Karolekufc »

Wyjdzie coś na pewno tylko chodzi że duże błędy mają duży wpływ na jakość tego co wyjdzie więc nie spodziewał bym się nie wiadomo czego , też jestem podczas swojej 1 uprawy i codziennie dmucham na dziewczynki i je sprawdzam
Pacanek
Sadzonka

Na pewno nie spodziewam się topów z amerykańskich shopów jak zostawiam roślinę na taki długi okres jednak dla mnie życie prywatne jest więcej warte, może to się zmieni jak legal w rodowitym kraju nastąpi. To jest na ten moment liczenie na farta ale jednak konopie to chwast . Z tego co widzę problemem nie było zostawienie jej a mix nawozów , a z hermieniem to złota kula albo ,,slynny” breedeer albo moje zostawienie ich i zapodanie jej gigantycznego stresu mieszaniem odżywek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Ja nie napisałem nigdzie że NIC nie wyjdzie - nadinterpretujesz.
Napisałem że umrze i zbierzesz to co będzie - bo coś na pewno będzie - mało i niskiej jakości - ale będzie.
Nie od razu Rzym zbudowano - na czymś się musisz uczyć :)

Poradzić nic nie mogę - tak jak napisałem - bez laboratorium teraz zarówno dodanie nawozów jak i wypłukanie nawozów będzie dużo gorsze i bardziej szkodliwe dla plonów niż nic nierobienie i podlewanie wodą do końca po prostu.

Problemem było wszystko - bo gdybyś nie wyjechał to być szybciej zobaczył i zgłosił się z problemem po wymieszaniu nawozów - 2 tygodnie temu jeszcze był czas na reakcję - teraz jest za późno - o to właśnie chodzi że jak się przy nich jest i obserwuje to szybko naprawiasz problemy zanim roślina zacznie sobie odgryzać i zjadać własne organy żeby przeżyć.

Co do hermienia - topowe pestki od najlepszych breederów wcale nie hermią (bo są poprawnie beedowane przez 5-15 lat - a nie pół roku i do sklepu jak to RQS i wielu innych robi) - w żadnych warunkach i największym nawet stresie.
Ale takich breederów jest 4 na całej planecie i pestki kosztują po 40euro za sztukę (lub więcej)

Ja twoich roślin nie rozróżniam więc "I te z przodu" mi nic nie mówi.
Jeśli są zdrowe i zielone - to są zdrowe i zielone - chyba naturalne - jeśli o takich mówisz to jest git z nimi :)
Ja się odnoszę do problemów o których piszesz - a nie pisałeś chyba o tych zielonych?
Pacanek
Sadzonka

Rozumiem teraz kompletniej , o jakich breederach mówisz ? Niedługo lecę na Mary Jane Berlin i myślę tam zgarnąć trochę dobrych nasion ( Wizzard trees , doją , ripper ) na następną uprawę , co myślisz ? , będę tu uaktualni bo podoba mi się że jesteś tu na tej grupie i coś tu żyje jak widać , a następna napewno zacznę z tą grupą . Myślę na następnej dalej spróbować z biotabs bo dużo mi pozostawało i nie chce marnować brakuje mi tylko stratexu i silicum flash ( oprócz herbatki też ale mam pk) masz jakiś zamiennik który jest lepszy czy dokupić te składniki
Pacanek
Sadzonka

Rozumiem teraz kompletniej , o jakich breederach mówisz ? Niedługo lecę na Mary Jane Berlin i myślę tam zgarnąć trochę dobrych nasion ( Wizzard trees , doją , ripper ) na następną uprawę , co myślisz ? , będę tu uaktualni bo podoba mi się że jesteś tu na tej grupie i coś tu żyje jak widać , a następna napewno zacznę z tą grupą . Myślę na następnej dalej spróbować z biotabs bo dużo mi pozostawało i nie chce marnować brakuje mi tylko stratexu i silicum flash ( oprócz herbatki też ale mam pk) masz jakiś zamiennik który jest lepszy czy dokupić te składniki
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

ETHOS, Mephisto, Perfect Tree, Humboldt, Khalifa, ZaZa, Super Sativa Seed Club, Dark Horse, In House, Solfire

Doja nie bierz, nasiona do dupy. Klony świetne ale to trzeba być w USA.
Ripper to gówno straszne. Zupełnie niewarte hajpu i ceny - ten sam syf co RQS tylko w innej paczce.

Niestety w uprawie na biotabsach nie doradzę - ja uprawiam tylko i wyłącznie mineralnie. Organika to zło dla mnie. Raczej nie dokupisz takiego ogólnego bo to jakieś ich konkretne są do tej mieszanki. Znaczy pewnie kupisz od producenta biotabsów - bo zestaw zestawem ale mają też luzem wszystko.
Pacanek
Sadzonka

Z tego co widzę to na targach jest humdoldt poczytałem i widzę że mają w ofercie nasiona o których nie słyszałem co mnie ciekawi sam ich opis ale wiadomo breeder chce to sprzedać, a ty co myślisz o tych nasionach triploidalne ? Bo dla mnie to trochę taka po prostu konopie z dalnem jak słyszę więcej chromosomów . A słyszałeś coś jeszcze o tych nasionach Wizard trees
ODPOWIEDZ