Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Mój pierwszy projekt indoor

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Karolekufc
Konopia

Re: Mój pierwszy projekt indoor

Post autor: Karolekufc »

Spotkałem się z wieloma opiniami że lepsze są te kropelki niż jakiś tani miernik a ja obecnie się splukalem na resztę sprzętu więc staram się teraz robić budżetowo, tak samo wrzuciłem jakiś nawilżać najtańszy pożyczony
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Nie mają prawa być lepsze bo są 10x mniej dokładne. Musisz trafiać między 5.8 a 6.8 - jak to zrobisz papierkiem który pokazuje albo 5 albo 6 albo 7 - da się ale ciężka sprawa i nigdy nie wiesz ile konkretnie podałeś - taka uprawa będzie strasznie ciężka i doprowadzenie jej do końca w zdrowiu graniczyć będzie z cudem. No ale rób jak uważasz. Jak nie ma hajsu to nie wyczarujesz miernika (ale to nie są duże pieniądze - najtańszy miernik - który jest wielokrotnie lepszy niż te papierki kosztuje ok 40zł i to bez szukania specjalnie - na aliExpress pewnie i za 5zł kupisz tylko wtedy trzeba miesiąc czekać na dostawę).
Karolekufc
Konopia

To nie jest papierek tylko kropelki nawet w książce jak uprawiać indoor jest napisane że kropelki nie są takie złe i mogą być lepszym rozwiązaniem niż tani miernik no ale 4 dychy to nie tragedia taka myślałem że droższe są więc pewnie zamówię jakiś
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

No ale te kropelki po zmieszaniu z wodę się z kolorem papierka porównuje :P na jedno wychodzi - zbyt dokładne to nie jest - no ale fakt - na początek jako tako może da radę.
Ja jestem perfekcjonistą i dla mnie liczy się dokładność - ale można oczywiście próbować mieć podejście bardziej na luzie - no tylko ryzyko problemów wzrasta niestety z tym niestety - ale za to mniej sprzętu xD
Karolekufc
Konopia

W moim zestawie nawozów jest coś takiego
Obrazek

Chodzi o pryskanie liści , myślałem że coś takiego jest zabronione 😁
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Ogólnie nie jest.
W mojej metodzie jest - ale ja Plagrona nie używam :)

Technik uprawy jest kilkaset - ja przedstawiam tylko jedną
Karolekufc
Konopia

Dziewczyny mają 8 i 7 dni od włożenia pestki do ziemi
Obrazek
Jakieś sugestie ? Myślę że idą całkiem dobrze
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Post autor: Beton »

Pamiętaj nie lej odrazu nawozow mysle że w tych donicach jedzenia starczy im na miesiąc,
Jak narazie woda + calmag w zależności jaka wode masz/używasz,
Teraz byle nie przelać i będę zdrowe pannice
Karolekufc
Konopia

Na razie leci woda i jedna roślinka testowo dostała plagron power roots ale 1/3 dawki , dbam bardzo żeby nie przelać, zaczynałem od 100 ml wody teraz stopniowa zwiększam i podlewam kiedy widzę i czuję że mają sucho , leje kranówkę która stoi parę godzin potem obniżam pH ale w poniedziałek będę miał filtr ro jakiś tani budżetowy ale na bank pomoże dziewczynom rosnąć jeszcze szybciej
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Post autor: Beton »

Też mam tani budżetowy,,akwariowy,, (z membrana osmotyczna)ktory rozbudowalem o drugą membranę która filtruje odpad oraz pompę, poniewaz umnie cisnienie w sieci to 2,5bara a mebrana najlepiej działa przy 6. poniewaz litr wody lał sie i lał trwalo to chyba 15min, ale to w zaleznosci od filtra, podeślesz linka,
ODPOWIEDZ