Światło caluma LED 240w w boxie o rozmiarze 1x1x2 wiem to że światełko jest za słabe na tą powierzchnię ale po 1 uprawie jestem dogadany z gościem ze sklepu ze z moją małą dopłatą wymienimy lampę na coś większego, do tego termometr który mierzy wilgotność i temperaturę , wiatrak i filtr węglowy z wyciągiem i wentylacja
Miałem 6 pestek i od razu wszystkie chciałem kiełkować ale udało się 5 z 6 , ruszam od razu z 5 automatami AK 47 od pana pestki i 2x gorilla zktilez , shaman xxxl oraz mazar od sensimilia
Zostawiam sobie pole na naukę i błędy i możliwe że 2 z 5 roślinek wyrzucę na balkon jeśli lampa by miała nie dać rady udźwignąć 5 automatów.
Temperatura od 25 do 27 stopni przy włączanej lampie przy wyłączonej ok 5 stopni mniej wilgotność 65-70%
Jedna pestka od 2 dni w ziemi pozostałe wrzucone wczoraj od razu do docelowych donic 11 litrów
Moje pierwsze pytanie jaką wodą podlewać, zwykła z kranu może być po odstawieniu czy mogę je podlewać muszynianka która jest wysoko zmineralizowana i ma pH 6.3 ??