Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Moja pierwsza uprawa indor
Re: Moja pierwsza uprawa indor
Tak obniżyłem temperaturę około 25-26c zwiększyłem wilgotność do 50-60% więcej na razie nie mam jak myślę nad zakupem tego nawilżacza ultradźwiękowego ale nie wiem czy cos da a jak nie to co polecasz żeby było ok i może dać trochę (N) ? No nie wiem jakoś tak mizernie wyglądają podlałem na razie czysta woda nie chce znowu spieprzyć ech ja to chyba jakiś ułomny jestem wrzucam fotki dziś jest jakoś 17-18 dzień od wykiełkowania
[b]Leinad95[/b]
- szkolaziola
- Administrator
Hm hm hm
Ciężko powiedzieć. Ogólnie wygląda zdrowo - no ale malutka jest. Ja się pogubiłem bo piszesz w jednym wątku o różnych rzutach roślin i nie wiem w jakim jest ta z ostatnich fotek wieku i czy ten rozmiar jest odpowiedni czy nie.
Nie wygląda jakby potrzebowała nawozu.
Jaka lampa nad tym wisi? Bo ona trochę wygląda jakby miała za mało fotonów - słabej jakości lampę albo zbyt słabą - co tam świeci nad nimi?
Nawilżacz to dowolny - z marketu z elektroniką po prostu - szukaj takiego co nie świeci jak choinka - a jeśli czymkolwiek świeci albo nie masz miejsca na niego w namiocie to musisz sobie wyobrazić w sklepie jak mu domontujesz jakąś rurkę do wylotu pary którą przekierujesz ją do namiotu - i musisz wziąć to pod uwagę przy wyborze żeby jako-tako pasowało do pomysłu
Ciężko powiedzieć. Ogólnie wygląda zdrowo - no ale malutka jest. Ja się pogubiłem bo piszesz w jednym wątku o różnych rzutach roślin i nie wiem w jakim jest ta z ostatnich fotek wieku i czy ten rozmiar jest odpowiedni czy nie.
Nie wygląda jakby potrzebowała nawozu.
Jaka lampa nad tym wisi? Bo ona trochę wygląda jakby miała za mało fotonów - słabej jakości lampę albo zbyt słabą - co tam świeci nad nimi?
Nawilżacz to dowolny - z marketu z elektroniką po prostu - szukaj takiego co nie świeci jak choinka - a jeśli czymkolwiek świeci albo nie masz miejsca na niego w namiocie to musisz sobie wyobrazić w sklepie jak mu domontujesz jakąś rurkę do wylotu pary którą przekierujesz ją do namiotu - i musisz wziąć to pod uwagę przy wyborze żeby jako-tako pasowało do pomysłu
Tak przepraszam mam założony temat na stare roślinki które mi padły i zamiast założyć nowy temat to ja dalej w tym idę może usuniesz ten post a ja założę dziennik to przynajmniej będzie wiadomo co i jak więc tak
1 Ziemia Light mix od biobizz
2 Doniczki materiałowe 22 litry chyba bo ostatnio sądziłem w 3.7 l i były zamałe więc wziąłem to do serca
3 pH wody 6.2
4 Lampa to hps 400 w Gib dokładne dane żarówki dopisze jak będę w domu
5 Went zasysający powietrze do szafy (bo mam przerobiona szafę ) 107m3/h fi100
6 Went wyciągający 307m3/h fi 150
Rośliny to Auto Gorilla Glue od Dutch Passion wsadzone w ziemię 01.05.24 wykiełkowały 03-04.05.24 (mogłem się pomylić o dzień )
Batguano (pellet) wymieszano z ziemią i mikoryzą
Światło 18/6 na (automaty to chyba jest ok)
Temp 25-26
Wilgotność Wacha się w okolicy od 50-60 %
Podlewane obecnie woda 1 litr na doniczkę od dzisiaj (przelało się dołem )więc następnie podleje je za jakieś 6 dni chyba że wcześniej wyschną
No i od jutra będzie wjeżdżał went mieszający
1 Ziemia Light mix od biobizz
2 Doniczki materiałowe 22 litry chyba bo ostatnio sądziłem w 3.7 l i były zamałe więc wziąłem to do serca
3 pH wody 6.2
4 Lampa to hps 400 w Gib dokładne dane żarówki dopisze jak będę w domu
5 Went zasysający powietrze do szafy (bo mam przerobiona szafę ) 107m3/h fi100
6 Went wyciągający 307m3/h fi 150
Rośliny to Auto Gorilla Glue od Dutch Passion wsadzone w ziemię 01.05.24 wykiełkowały 03-04.05.24 (mogłem się pomylić o dzień )
Batguano (pellet) wymieszano z ziemią i mikoryzą
Światło 18/6 na (automaty to chyba jest ok)
Temp 25-26
Wilgotność Wacha się w okolicy od 50-60 %
Podlewane obecnie woda 1 litr na doniczkę od dzisiaj (przelało się dołem )więc następnie podleje je za jakieś 6 dni chyba że wcześniej wyschną
No i od jutra będzie wjeżdżał went mieszający
[b]Leinad95[/b]
Elooo
Myślę że jeżeli podlewasz 1l i cieknie Ci dołem to albo nie był to run off tylko polecialo bokiem albo rośliny mega przelane i siedzą w błocie jak dlamnie batguano + świeża ziemia to za dużo na młode rośliny, a propo lampy może ten HPS stary jest ?? Masz nowa żarowke?? One się zuzywaja/wypalają.
Myślę że jeżeli podlewasz 1l i cieknie Ci dołem to albo nie był to run off tylko polecialo bokiem albo rośliny mega przelane i siedzą w błocie jak dlamnie batguano + świeża ziemia to za dużo na młode rośliny, a propo lampy może ten HPS stary jest ?? Masz nowa żarowke?? One się zuzywaja/wypalają.
Nówkę kupiłem z allegro a zdj były robione jak lampa była zgaszona zaraz wrzucę filmik jak to świeci nie mogę wrzucić filmiku wrzucę fotki z dzisiaj rano
To jest już po podlaniu mam kokos położony na wierzch żeby trochę wilgotność zatrzymywać ponoć pomaga ale nie wiem uczę się dopiero wręcz raczkuje mówiąc szczerze do tej pory byłem koneserem palenia ale postanowiłem spróbować swoich sił w własnym wydaniu
To jest już po podlaniu mam kokos położony na wierzch żeby trochę wilgotność zatrzymywać ponoć pomaga ale nie wiem uczę się dopiero wręcz raczkuje mówiąc szczerze do tej pory byłem koneserem palenia ale postanowiłem spróbować swoich sił w własnym wydaniu
Ostatnio zmieniony 20.05.2024 19:18 przez Leinad95, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]Leinad95[/b]
https://allegro.pl/oferta/lampa-sodowa- ... 0028105292.
Ta lampę mi gościu sprzedał powiedział że żarówka jest na wzrost i kwitnienie tylko teraz się zastanawiam czy cos mnie nie zrobił w konia ale chyba nie byłby tak bezczelnym
Ta lampę mi gościu sprzedał powiedział że żarówka jest na wzrost i kwitnienie tylko teraz się zastanawiam czy cos mnie nie zrobił w konia ale chyba nie byłby tak bezczelnym
[b]Leinad95[/b]
- szkolaziola
- Administrator
Okej, to jest typowy HPS. 400w, 2000K - nikt cię nie oszukał.
Ja pod HPS nigdy nie uprawiałem więc nie będą moje porady pewnie idealnie trafiały ale jakoś damy radę.
To lampa na max powierzchnię 60x60 cm. Powinna wisieć ok 45-60cm nad roślinami - ja bym zaczynał od 60 cm raczej.
Jak dasz radę to jeszcze podnieś wilgotność powietrza do 70-75% byłoby idealnie bo widać że potrzebują.
Ja pod HPS nigdy nie uprawiałem więc nie będą moje porady pewnie idealnie trafiały ale jakoś damy radę.
To lampa na max powierzchnię 60x60 cm. Powinna wisieć ok 45-60cm nad roślinami - ja bym zaczynał od 60 cm raczej.
Jak dasz radę to jeszcze podnieś wilgotność powietrza do 70-75% byłoby idealnie bo widać że potrzebują.
Wilgotność podniosę jak mi przyjdzie nawilżać ,myślę że koło środy będzie, ale jak miałem lampę na 55 cm to miałem problem z temperaturą znowu bo ponad 30 stopni miałem, hm coś pokombinuje żeby wilgotność była ok temp i tą lampę niżej dam, jutro wrzucę fotki jak to się zgrywa razem
[b]Leinad95[/b]
- szkolaziola
- Administrator
Jak podniesiesz RH to temperatura automatycznie sama spadnie o kilka stopni