Typ: automat Wiek rośliny od wykiełkowania: 20 Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): xx dni Faza rozwoju: wegetacja Medium: substrat biobizz Light Mix Pojemność doniczki: 11L Jak często i jak dużo podlewasz:średnio raz w tygodniu a jak trzeba to częściej Jak i czym karmisz:nawozy od TA Terra Aquatica Opis problemu: czy to jest początkiem kwitnięcia?
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Pytam bo to dopiero 20 dzień a według Royal Quins one miały zacząć kwitnąć po 45-55 dniach czy coś znowu pomieszałem?
Tak, to na rozpisce to był czas kwitnienia a nie moment zakwitu. Automaty wszystkie kwitną ok 20 dnia życia. I dopiero od tego momentu liczy się te dni kwitnienia których jest między 50 a 70 zwykle
Dobrze wiedzieć i szczerze mówiąc to zamówiłem nowy zestaw od spaiderka i następne na bank będą sezonówki a co do tych to na początku zwariowałem jak zobaczyłem po dwudziestu dniach że zaczynają kwitnąć i mówię sobię ( kurwa znowu coś odwaliłem) ale mnie uspokoiliście.
A jeszcze pytanie co do zestawu który zamówiłem, czy jest ok?
Kołodziej pisze: 06.06.2025 13:21
Dobrze wiedzieć i szczerze mówiąc to zamówiłem nowy zestaw od spaiderka i następne na bank będą sezonówki a co do tych to na początku zwariowałem jak zobaczyłem po dwudziestu dniach że zaczynają kwitnąć i mówię sobię ( kurwa znowu coś odwaliłem) ale mnie uspokoiliście.
A jeszcze pytanie co do zestawu który zamówiłem, czy jest ok? Aha i skoro to początek kwitnięcia to poziom wilgotności powietrza też trzeba obniżyć tak? Na tą chwilę mam ustawione 70% ale to chyba za dużo co ?
Ok dzięki za info co do wilgotność a co do zestawu,chodzi mi o to że chcę przejść na sezonowki i i chodzi mi o to czy będzie wystarczający na cztery krzaczki no i chciałbym przejść na twój sposób czy też podobny bo faktycznie automaty wybaczają o wiele mniej to po pierwsze, po drugie sprawiają wiecej problemów i co ważne przy sezonowych masz tyle czasu na trening czy też inne czynności ile potrzebujesz bo to od ciebie będzie zależało kiedy je przyłączysz na kwitnięcie. Chyba dobrze to zrozumiałem bo teraz praktycznie nie wiedziałem że zaczną tak szybko kwitnąć i nie zdążyłem praktycznie nic zrobić ponieważ źle odczytałem czasówki z etykiet i myślałem że mam na to jakieś 40dni a co do zestawu to chodzi mi o to że chcę jechać na dwa namioty i w tym od spaiderka chcę wsadzić 4-5 dziewczyn fotoperiodycznych i założyć siatkę scrog a pierwszy namiot traktować jako przejsciowy czyli miesiąc czy około miesiąca trzymać je na wegu w tym małym tj.80×80×160cm i jak się rozrosną to przełożyć je do spidera na kwitnięcie.
Ok dzięki a teraz mam pytanie co do tej dziewuszki w dolnym lewym rogu ona zaczęła kwitnąć jakieś trzy dni temu ale zaczęła dość mocno krzaczyć i czy mogę jeszcze zrobić jej lekkiego fryzjera? Czy może z hermić? Ewentualnie co byś doradzil