Witam ponownie
Wiem ze nie kazales nawozic szefie ale nieco sie pospieszylem i wykonalem te czynnosci jeszcze zanim odczytalem twoją wiadomosc
Kupiłem jakiś Tani miernik ph gleby w sklepie ogrodniczym i wskazuje pH 7,0 .miernik ph wody nadal nie dotarł, jak dotrze i miernik wody to potwierdzi to postaram się to jakoś zredukować
Liscie trochę powstały, aktualny stan zdrowia ocenił bym na nie najgorszy, pojedyncze listki mają jakieś plamki ale to chyba nic groźnego
W kazdym bądź razie mam jeszcze kilka pytań i juz dam ci spokój
1. Co sie dzieje z korzonkami ktore są owinięte wokół doniczki w przypadku doniczek materialowych, w sensie po podlaniu mają morko wiadomo ale mam wrazenie ze tak z dzien po podlaniu 2cm wokół zewnetrznej srednicy doniczki już jest mega sucho a srodek nadal mokry, czy te korzonki nie wysychają przez to czy coś? (Uzylem tylko 9l doniczki wiec myślę ze duzo korzeni znajduje sie wtedy w suchej ziemi do kolejnego podlewania)
2. Myslisz ze ziemia canna terra professional nadaje sie do sadzenia nasionek prosto do ziemi ?
3. Od kiedy mozna dokladnie podawac rootjuice, w internecie znajduje wiele sprzecznych opinii na ten temat
4. Co sądzisz o nasionkach Royal Queen Seeds
5. Dobrze rozumiem że nawozic powinnismy tylko i wylacznie jak mierzone wartosci sie nie zgadzają, nigdy nie nawozimy nawet w malych ilosciach w zadnej fazie wzrostu
Z góry dziękuję za pomoc