Typ: automat /
Wiek rośliny od wykiełkowania: 64-50 dni
Faza rozwoju: kwitnienie
Medium: substrat
Pojemność doniczki: 17,5 litrów
Jak często i jak dużo podlewasz: 2,5-4l 2 x tydzień
Jak i czym karmisz: wada+ nawozy
Opis problemu:
Witam ponownie namiot 1,2x1,2, 9 roślinek mają 64-50 dni (niektóre mi padały i musiałem wymienić). Lampa 400w ustawiana na 250w 30-40 cm od topów. Niektóre liście zaczynają żółknąć i troszkę listki się wykręcają do góry.
Normalne czy może coś jest nie tak?
Temperatura 25-22 dzień/ 23-20 noc
Światło 20/4
Ph- 6,3-6,7
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Czy wszystko z roślinkami ok?
- szkolaziola
- Administrator
Re: Czy wszystko z roślinkami ok?
Całkiem ładnie wyglądają
Ta żółta z kropkami na liściach i spalonymi końcówkami to jest niedobór Potasu więc pewnie generalnie więcej PK potrzebują.
Coś się dzieje też z tą w prawym-dolnym rogu - taka świecąca cała - 4te zdjęcie od dołu - ale nie wiem co konkretnie - to dość dziwny i rzadki objaw - być może niedobór Siarki albo innego mikroelementu.
Ta żółta z kropkami na liściach i spalonymi końcówkami to jest niedobór Potasu więc pewnie generalnie więcej PK potrzebują.
Coś się dzieje też z tą w prawym-dolnym rogu - taka świecąca cała - 4te zdjęcie od dołu - ale nie wiem co konkretnie - to dość dziwny i rzadki objaw - być może niedobór Siarki albo innego mikroelementu.
Re: Czy wszystko z roślinkami ok?
Podkarm czymś z PK i mikroelementami, myśle że wyglad dziewczyn niepokoji Cie bo trawią nadmiar Azotu i przez to delikatnie zblokowane sa i przyswajanie mikroelementow idzie im ciężko, nie wiemy jaki masz runoff i jak karmiłeś, a same zdjęcia to wróżenie z fusów,
A tak poza tym to bardzo ładnie wypełniony namiocik
A tak poza tym to bardzo ładnie wypełniony namiocik