Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Moja pierwsza uprawa indor

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Moja pierwsza uprawa indor

Post autor: szkolaziola »

Teraz ta lampa jest dość daleko - wiec mało wydajna będzie - ale jeżeli inaczej temperatura jest za duża to lepiej tak niż się maja gotować w sumie - z dwojga złego lepiej żeby była za daleko niż za gorąco.

Reszta wygląda ok - choc nadal malutkie - czekam aż ruszą jakoś widocznie do góry :D Trzymam kciuki
Weed420
Sadzonka

Post autor: Weed420 »

Dzisiaj miesiąc odkąd wyrosły mogę już dodać nawóz (pisze z nowego konta zapomniałem hasła a nie mam dostępu do maila 😒)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

No jak chcesz bardzo to możesz coś dać - ale nie wyglądają póki co na głodne - liście są zielone bez przebarwień - jeśli już to bym myślał że odrobinę za dużo nawozu mają - no ale jak nie dawałeś to nie xD
Weed420
Sadzonka

To się wstrzymam jeszcze z tydzień -dwa zobaczymy co się będzie działo lepiej żeby było za mało składników i uzupełnić niż żeby było za dużo 😁
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Najlepiej to żeby było idealnie tyle ile trzeba :P ani za dużo ani za mało - no ale w ciemno nie ogarniemy tego bez pomiarów ani doświadczenia - na początku trzeba trochę "na czuja"
Weed420
Sadzonka

Takie pytanie mam czy zaczynają już kwitnąć dziewczyny?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Hm no akurat na tych fotkach tego nie widać - bym potrzebował wyraźne zdjęcia węzłów w których rosną kwiaty - a nie szczytów/stożków wzrostu - z których rosną liście i gałęzie i nowe węzły.

ALE to automaty i już mają ponad miesiąc więc na 99% kwitną - w ciemno :D
Weed420
Sadzonka

Więc tak podlewam obecnie automaty około 1200 ml na tą większą co 2-3 dni w zależności jak pije a pije różnie dodane nawóz top max od bio bizz bio bloom bio grow zgodnie z tabelą żywienia ale na jednym automacie takie jasne liście zaczęły się robić nie wiem czy nie za późno dałem im jeść pH wody 6.8 na chwilę obecną
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Z tego co piszesz to mają jeść tylko pewnie mają zablokowane korzenie przez pH i ten nawóz sobie leży nieużywany.
6.8 to nie jest za dobrze - to już granica i to na kwitnieniu. Na wegu nie możesz mieć takiego pH w ziemi. 6.5 MAX a najlepiej 6.2
Weed420
Sadzonka

pH ziemi jest 6.3 obecnie ale miałem pH ziemi 5.9 więc dawałem większe pH wody żeby się zrównoważyło bo co jakiś czas jak zrobię run off to sprawdzam jakie pH ma woda która się przelała przez ziemię wydaje mi się że może to wina tego że nie przykładałem się do podlewania i przesuszalem ziemię może korzenie mają za duże zasolenie ? Nie wiem miernik ec uszkodziłem i czekam na nowy ,no cóż uczę się wiem więcej niż wiedziałem miesiąc temu przy następnym projekcie który aktualnie zaczynam mam już większą wiedzę czego pilnować i kiedy ragowac dociagne te automaty do końca i będę mógł się skupić na sezonowkach a tu zdj między węzłami wrzucam z automatów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ