POMOCY
- szkolaziola
- Administrator
Re: POMOCY
Nie chodziło mi o całą butelkę.
Mam na myśli że na 99% trzeba podac więcej niż z 1 butelki. Trochę z butelki na weg a trochę z butelki na kwitnienie. Powinno być w tabelce wszysztko.
Mam na myśli że na 99% trzeba podac więcej niż z 1 butelki. Trochę z butelki na weg a trochę z butelki na kwitnienie. Powinno być w tabelce wszysztko.
Witam ponownie, widziałem że wstawiłeś linka do MARSHYDRO interesuje mnie zakup lampy Led
TS 3000 450w mam pytanie czy z taką mocą poradzi sobie w boxie 120x120x200 ? i czy zakup z tej strony jest bezpieczny
TS 3000 450w mam pytanie czy z taką mocą poradzi sobie w boxie 120x120x200 ? i czy zakup z tej strony jest bezpieczny
- szkolaziola
- Administrator
Siema
Mocą byłaby odpowiednia ale jest za mała i jest to quantum board.
Będzie mocno skumulowana na środku gdzie będzie paliła planty po 1500 ppfd a na krawędziach będzie bieda po 150 ppfd.
Tutaj lepsza dużo będzie Mars Hydro FC 4800-EVO albo Mars Hydro FC-E4800
Tak, sklep bezpieczny ALE wysyłają w kartonie na którym jest nazwa firmy i napisane że to lampa do roślin
Mocą byłaby odpowiednia ale jest za mała i jest to quantum board.
Będzie mocno skumulowana na środku gdzie będzie paliła planty po 1500 ppfd a na krawędziach będzie bieda po 150 ppfd.
Tutaj lepsza dużo będzie Mars Hydro FC 4800-EVO albo Mars Hydro FC-E4800
Tak, sklep bezpieczny ALE wysyłają w kartonie na którym jest nazwa firmy i napisane że to lampa do roślin

Ok, dzięki za radę zamówię Mars Hydro FC E4800 jest tańsza od EVO trochę zaoszczędzę, mieszkam w Hiszpanii więc nie za bardzo martwi mnie to że wysyłają w firmowych opakowaniach i tak nikt na to nie zwróci uwagi 
Jeszcze jedno pytanko, jakie nawozy najlepiej kupić, Atami czy Tierra Aguatica
I czy do wody z osmozy muszę dodawać Cal mag do każdego podlewania?
Jeszcze jedno pytanko, jakie nawozy najlepiej kupić, Atami czy Tierra Aguatica
I czy do wody z osmozy muszę dodawać Cal mag do każdego podlewania?
- szkolaziola
- Administrator
Ja polecam Terra Aquatica
Wody RO nie podaje się samej. Albo z CalMagiem, albo wymieszać 3/4 wody RO i 1/4 odstanej wody z kranu bez filtra.
W przeciwnym wypadku ta woda by wyssała nawozy z roślin - czyli zupełnie odwrotnie niż chcemy.
Wody RO nie podaje się samej. Albo z CalMagiem, albo wymieszać 3/4 wody RO i 1/4 odstanej wody z kranu bez filtra.
W przeciwnym wypadku ta woda by wyssała nawozy z roślin - czyli zupełnie odwrotnie niż chcemy.
Siemka znalazłem taki zestaw, na początek mi wystarczy czy dokupić coś jeszcze?
https://eurogrow.es/ghe-general-hydropo ... anda-.html
https://eurogrow.es/ghe-general-hydropo ... anda-.html
- szkolaziola
- Administrator
Ogólnie tak, będzie git - tylko pamiętaj że to zestaw do miękkiej wody - jeśli masz twardą to musisz inny kupić.
No i brakuje w nim pH+
W ogóle pH+ i pH- lepiej mieć płynne niż proszek - więc ja bym oba dokupił - dowolnej firmy - byle mineralne a nie bio/organic.
No i jakiś CalMag np CalMag 2.0 od B.A.C.
No i brakuje w nim pH+
W ogóle pH+ i pH- lepiej mieć płynne niż proszek - więc ja bym oba dokupił - dowolnej firmy - byle mineralne a nie bio/organic.
No i jakiś CalMag np CalMag 2.0 od B.A.C.
Wybrałem do miękkiej wody bo ostatnio kupiłem filtr RO, mam PH+ i PH- od BIO BIZZ niestety są to bio organic
będę musiał zmienić, CalMag zamówię razem z tym zestawem bo widziałem ten co polecasz, kupiłem też Micorriza Great White i na kwitnięcie Brutal Buds 0-49-32
- szkolaziola
- Administrator
To ostatnie nie używaj.
Jak będziesz miał 2 lata doświadczenia to może... ale nawet wtedy to niebezpieczne. To jest jak twarde dragi - przedawkujesz o 1% i tracisz rośliny w 8h, nie do odratowania (a już na kwitnieniu były skoro to podałeś)
Jak będziesz miał 2 lata doświadczenia to może... ale nawet wtedy to niebezpieczne. To jest jak twarde dragi - przedawkujesz o 1% i tracisz rośliny w 8h, nie do odratowania (a już na kwitnieniu były skoro to podałeś)