Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nowy projekt. Tym razem się uda!
- szkolaziola
- Administrator
Re: Nowy projekt. Tym razem się uda!
Super. Jest okej. Wkop ją głębiej przy kolejnym przesadzeniu i będzie jeszcze lepiej Ale widzę ze sam się uczysz na swoich błędach, wyciągasz wnioski - i o to chodzi! Tak trzymać!
W sprawie mikoryzy - nie da się za dużo Po prostu odrobinka wystarczy i da taki sam efekt co kilogram - a odrobinka kosztuje sporo mniej niż kilogram bo to tanie rzeczy nie są Ale to tylko kwestie ekonomiczne. Nic im nie będzie od nadmiaru myko.
No i rzeczywiście - najważniejsza rzecz to spokój i opanowanie. Każdy na początku chce spędzać z roślinką 24h na dobę i ją macać, podlewać, nawozić - a ona głównie chce żebyś jej dał jej spokój w większości przypadków
W sprawie mikoryzy - nie da się za dużo Po prostu odrobinka wystarczy i da taki sam efekt co kilogram - a odrobinka kosztuje sporo mniej niż kilogram bo to tanie rzeczy nie są Ale to tylko kwestie ekonomiczne. Nic im nie będzie od nadmiaru myko.
No i rzeczywiście - najważniejsza rzecz to spokój i opanowanie. Każdy na początku chce spędzać z roślinką 24h na dobę i ją macać, podlewać, nawozić - a ona głównie chce żebyś jej dał jej spokój w większości przypadków
-
- Sadzonka
Witam w kolejnym dniu moich zmagań!
Dziś 1 lipca. Postanowiłem podlać roślinkę wodą pH 6,35 z niewielkim dodatkiem rootjuice od biobizz.
Na 150ml wody użyłem 0,5ml nawozu a roślina wypiła 120ml takiej mieszanki zanim oddała wode otworami drenażowymi.
Zmieniłem też cykl światła. Póki co będzie świecić 24h.
Kiełkowanie idzie kiepsko. Jedna z kolejnych dwóch kandydatek wypuściła łodyżkę ale na tym stanęło. Nie dzieje się nic więcej.
Całe szczęście kilka dni temu tknęło mnie żeby zamówić kilka nasionek więc nie pękam i wrzucam dziś do kiełkownika Desfran od Dutch Passion. Może dogoni, musze spróbować.
Przy następnym podlewaniu użyć cal/mag? Co myślicie?
Załączam wykres z temperatury i wilgotności bo mam to czemu by nie.
Z fartem i miłego weekendu!
Dziś 1 lipca. Postanowiłem podlać roślinkę wodą pH 6,35 z niewielkim dodatkiem rootjuice od biobizz.
Na 150ml wody użyłem 0,5ml nawozu a roślina wypiła 120ml takiej mieszanki zanim oddała wode otworami drenażowymi.
Zmieniłem też cykl światła. Póki co będzie świecić 24h.
Kiełkowanie idzie kiepsko. Jedna z kolejnych dwóch kandydatek wypuściła łodyżkę ale na tym stanęło. Nie dzieje się nic więcej.
Całe szczęście kilka dni temu tknęło mnie żeby zamówić kilka nasionek więc nie pękam i wrzucam dziś do kiełkownika Desfran od Dutch Passion. Może dogoni, musze spróbować.
Przy następnym podlewaniu użyć cal/mag? Co myślicie?
Załączam wykres z temperatury i wilgotności bo mam to czemu by nie.
Z fartem i miłego weekendu!
- szkolaziola
- Administrator
Jeszcze za wcześnie na CalMag. Mają w ziemi wszystko.
Za 2 tygodnie gdzie dopiero.
Za 2 tygodnie gdzie dopiero.
-
- Sadzonka
Siemanko, szybka aktualizacja.
Bannana kush cake osiągnęła dziś 10 dzień od wykiełkowania.
Rośnie, nie wyciąga się skręcanie się liści było oznaką zbyt mocnego światła.
Niby wszystko super a jednak… dostrzegam na niej identyczne przejaśnienia jakie prędzej czy później atakowały każdą moją roślinę (czasem na wczesnym wegu czasem na późniejszym. Nigdy nie doszło do kwitnienia). Aż mnie zimne poty oblały z obawy, że znowu daje ciała.
O co to może chodzić? Na zdjęciu trochę słabo to widać. Chodzi o żółte miejsca na końcach żyłek nowych liści
Dodaje zdjęcia poprzedniczek. Może to jakoś naprowadzi na problem. (nie da się dodać do tekstu więcej niż jednego zdjęcia na raz)
Bannana kush cake osiągnęła dziś 10 dzień od wykiełkowania.
Rośnie, nie wyciąga się skręcanie się liści było oznaką zbyt mocnego światła.
Niby wszystko super a jednak… dostrzegam na niej identyczne przejaśnienia jakie prędzej czy później atakowały każdą moją roślinę (czasem na wczesnym wegu czasem na późniejszym. Nigdy nie doszło do kwitnienia). Aż mnie zimne poty oblały z obawy, że znowu daje ciała.
O co to może chodzić? Na zdjęciu trochę słabo to widać. Chodzi o żółte miejsca na końcach żyłek nowych liści
Dodaje zdjęcia poprzedniczek. Może to jakoś naprowadzi na problem. (nie da się dodać do tekstu więcej niż jednego zdjęcia na raz)
- szkolaziola
- Administrator
Taki objaw oznacza nadmiar nawozu - dawałeś jej już coś?
I ziemię konkretnie jaką masz Canna Terra Pro czy Pro+ ?
Najlepiej daj zdjęcie worka, bo byli już tacy co mi wmawiali że maja ziemię a okazywało się że to kokos -_-
I ziemię konkretnie jaką masz Canna Terra Pro czy Pro+ ?
Najlepiej daj zdjęcie worka, bo byli już tacy co mi wmawiali że maja ziemię a okazywało się że to kokos -_-
-
- Sadzonka
- szkolaziola
- Administrator
Ziemia jest okej. Więc skoro nie nawoziłeś to prawdopodobnie masz problem z pH wody.
Mierzysz pH wody przed podlaniem albo wypływu/runoffu po podlaniu?
Mierzysz pH wody przed podlaniem albo wypływu/runoffu po podlaniu?
-
- Sadzonka
Mierze.
Póki co podlewałem tylko raz wiec nie sprawdzałem runoff.
PH wody wynosiło 6,35
Póki co podlewałem tylko raz wiec nie sprawdzałem runoff.
PH wody wynosiło 6,35
- szkolaziola
- Administrator
Brzmi dobrze, ale liście wyglądają jakby miały problem z pH albo nadmiarem PK :/
Poczekajmy kilka dni i zobaczymy.
Przy kolejnym podlewaniu zmierz pH i EC runoffu to będziemy więcej wiedzieć.
Poczekajmy kilka dni i zobaczymy.
Przy kolejnym podlewaniu zmierz pH i EC runoffu to będziemy więcej wiedzieć.
-
- Sadzonka
Przyjąłem, dzięki za szybką reakcje Sensej