Co polecacie na uprawę indor?
Ja osobiście mam doświadczenie z nawozami organicznymi BIOBIZZ. W sumie się sprawdzają, nie są z byt drogie. jak coś braknie to zawsze można dokupić małe opakowanie od 250 ml. Czy jest jakaś znacząca różnica miedzy BIOBIZZ a np. Bio Canna, Canna lub Hesi, Plagron itd.? Jak się też ma z punktu widzenia konsumenta uprawa na nawozach organicznych lub mineralnych? Czy finalny kwiat jest zdrowszy, lepszy jak jest uprawiany na organice? Zawiera mniej mniej niepożądanych składników w owocu? Czy nie ma to znaczenia bo wystarczy zachować odpowiedni okres na samej wodzie żeby oczyścić roślinę? Co sądzicie? Jakie są wasze doświadczenia?
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nawozy
- szkolaziola
- Administrator
Re: Nawozy
O nawozach mówiłem moje zdanie w odcinku - wszystko to samo
A jeśli chodzi o organikę to jej jedyną zaletą jest ekologia - nieużywanie nawozów z fabryki. Produkty organiczne nie różnią się NICZYM od uprawianych na nawozach mineralnych. Różnicą jest tylko wpływ danej uprawy na środowisko naturalne.
A jeśli chodzi o organikę to jej jedyną zaletą jest ekologia - nieużywanie nawozów z fabryki. Produkty organiczne nie różnią się NICZYM od uprawianych na nawozach mineralnych. Różnicą jest tylko wpływ danej uprawy na środowisko naturalne.
A czy warto kupić droższe nawozy żeby zmaksymalizować plon? Odczuliście różnicę w zbiorach zmieniając nawozy na droższe?
Nie mówię tu o zmianie biohumus na Bio Canna ale to różnicach w dedykowanych nawozach dostępnych w GrowShop'ach?
Nie mówię tu o zmianie biohumus na Bio Canna ale to różnicach w dedykowanych nawozach dostępnych w GrowShop'ach?
- szkolaziola
- Administrator
Wg mnie nie. Lepiej kupić najtańszy nazwóz albo taki najprościej lokalnie dostępny.
W środku jest to samo tylko nalepka ładniejsza na tym drogim
W środku jest to samo tylko nalepka ładniejsza na tym drogim