Siemka,
To jest Auto Jack Herer który na opakowaniu ma napisane 6-7 tygodni.
Moja ma już lekko ponad 10 (73 dzień) i trichomy są bardzo małe i nie są ani trochę brązowe, bursztynowe.
Może już za długo przetrzymałem?
Co dalej robić, ścinać czy zostawić jeszcze?
Wielkie dzięki za pomoc
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
problem z trichomami i wiekiem roślinki
- szkolaziola
- Administrator
Re: problem z trichomami i wiekiem roślinki
To zależy czy producent pidaje czas kwitnienia czy czas od pestki do zbioru.
Bo jak samego kwitnienia to trzeba dodać z 3-4 tygodnie.
Nie przetrzymałeś za długo na pewno - po prostu musi mieć słabe światło albo inne warunki nieodpowiednie.
Ona jest niedojrzała i wygląda po kwiatach jakby miała max 4 tygodnie kwitnienia za sobą - powinna mieć jeszcze ok miesiąca.
Ale jeśli kwitnie już 7 tygodni i tak wygląda to znaczy że masz jakiś problem którego żadna ilość czasu nie poprawi - być może lampa od zmiany - ale nie wiem co tam masz więc ciężko powiedzieć.
Bo jak samego kwitnienia to trzeba dodać z 3-4 tygodnie.
Nie przetrzymałeś za długo na pewno - po prostu musi mieć słabe światło albo inne warunki nieodpowiednie.
Ona jest niedojrzała i wygląda po kwiatach jakby miała max 4 tygodnie kwitnienia za sobą - powinna mieć jeszcze ok miesiąca.
Ale jeśli kwitnie już 7 tygodni i tak wygląda to znaczy że masz jakiś problem którego żadna ilość czasu nie poprawi - być może lampa od zmiany - ale nie wiem co tam masz więc ciężko powiedzieć.
zamawiałem z tej strony: https://nasionbank.pl/auto-jack-herer-p-24.html
Lampa to Mars hydro ts1000 ustawiona na 60% i odległość 50cm. 12/12
- szkolaziola
- Administrator
TS1000 to jedna z najsłabszych nadających się do użytku lamp na rynku. Ona powinna być max 20cm od topów na 100% na kwitnieniu
- szkolaziola
- Administrator
Podają czas samego kwitnienia bo w opisie masz "Po wykiełkowaniu krzak widocznie szybko rośnie i jest gotowy do zbiorów już po 10 tygodniach."
No ale u ciebie były za daleko od światła więc dłuuuuuuuuuużej będzie. Ale generalnie odradzam sklepy typu panpestka, taniesianie, gnomesgarden i w sumie wszystko co ma cokolwiek polskiego w nazwie. Zamawiaj z www.breedbros.com na przyszłość albo od Wolnych Konopi
No ale u ciebie były za daleko od światła więc dłuuuuuuuuuużej będzie. Ale generalnie odradzam sklepy typu panpestka, taniesianie, gnomesgarden i w sumie wszystko co ma cokolwiek polskiego w nazwie. Zamawiaj z www.breedbros.com na przyszłość albo od Wolnych Konopi
Piotrek pisze: ↑31.07.2023 15:51 zamawiałem z tej strony: https://nasionbank.pl/auto-jack-herer-p-24.html
Czy 12/12 jest to długość dnia i nocy ??? Masz autoo więc minimalnie 18/6-dzien/noc powinno być
Ponoć najlepsze wyniki osiga się 20/4
Słyszałem też o metodzie że startujesz 24/0
I co tydzień skracasz dzień o godzinę wydluzajac noc o godzinę.
I ogólnie admin dobrze mówi 50cm na kwitnieniu to przesada i czemu rąk mało watów świecisz??
Widziałem gdzieś porównanie tej lampyna YT z 6 czy 5 żarówkami led Philips i wypadły dużo lepiej niż ta Lampa, ale z 5 lat temu ta Lampa była całkiem całkiem
- szkolaziola
- Administrator
Nawet nie zauważyłem. Tak, auto nie trzymamy pod 12/12 tylko minimum 16/8 a najlepiej 20/4