Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Przycinanie sezonówek
Re: Przycinanie sezonówek
Kurde aż sam spróbuje z truskawkami ^^ Pozdrawiam
- szkolaziola
- Administrator
Poszukaj sobie "Pineberry" - w przyszłym sezonie sobie takie zasieję i zobaczę jak to smakuje
Biała truskawka wygląda obłędnie. Chyba trzeba będzie osobny zrobić dział "Uprawa truskawek indor"
Dwa dni od Toppingu. Widzę, że każda roślina inaczej reaguje. Druga sprawa, największy problem mam z podlewaniem. Staram się nie być nadgorliwym ale wydaje mi się, że trochę za bardzo. Postanowiłem się wesprzeć o pomiar wagi doniczki. Obecnie jest to doniczka o pojemności 2 litry. Niektóre ważyło około 600 gram a niektóre 750 gram. będę częściej to kontrolował ponieważ średnia temperatura w namiocie to 25 stopni Celsjusza i około 45% wilgotności, więc woda z tak małej doniczki może szybko odparować.
Dołączyły też ostatnie sadzonki.
Mam nadzieje, że uda mi się je jakoś "wyrównać" przed przełączeniem światła na 12/12. Normalnie bym tak nie robił ale to uprawa doświadczalna.Re: Przycinanie sezonówek
Ja tam jestem mało doświadczony ale jeżeli chodzi o podlewanie Ja osobiście podlewam jak doniczka jest lekka , spróbuj tez ograniczyć wodę jeżeli twierdzisz ze przelana , Ja na swojej pierwszej uprawie doprowadziłem do tego ze nie podlewalem dość długo żeby zobaczyć jak roślinka zareaguje . Jeżeli bedzie miała deficyt wody od razu to zauważysz . Pozdrawiam
Mija szósty dzień od ostatniej aktualizacji. Pojedyncza roślina z odmiany Finola okazała się być chłopcem, więc sprawdzi w jakiej kondycji jest kompostownik. Może i dobrze bo nie dawało mi to spokoju, że mam sezonówki z automatem. Teraz jest prościej.
Maluchy idą w górę. Kiedy fotoperiodyk ujawni płeć? Dopiero po przełączeniu na 12/12?Re: Przycinanie sezonówek
No to masz! Ujawnił się...Eh zaczęło się. Na szczęście mam zapas.
- szkolaziola
- Administrator
Do wora z nim
Dzisiaj kolejna aktualizacja.
Maluchy straciły głowę. Została tylko jedna najmniejsza bidulka. Jak rozwinie się czwarte pięterko to podzieli los poprzedniczek. Był też mały fryzjer bo wydawało mi się, że liście wiatrakowe mocno zacieniały roślinę, szczególnie w drugim przepadku. Co myślicie? Jakieś sugestie?
Maluchy straciły głowę. Została tylko jedna najmniejsza bidulka. Jak rozwinie się czwarte pięterko to podzieli los poprzedniczek. Był też mały fryzjer bo wydawało mi się, że liście wiatrakowe mocno zacieniały roślinę, szczególnie w drugim przepadku. Co myślicie? Jakieś sugestie?
Nie dawały mi spokoju te dwie najstarsze rośliny.
Tak trochę dziwnie rosły.
Zobaczymy czy wyjdzie im to na plus czy na kompost.
Tak trochę dziwnie rosły.
Zobaczymy czy wyjdzie im to na plus czy na kompost.