Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nowy namiot - problem
Nowy namiot - problem
Witam.
Po dlugiej przerwie postanowilem znow zasadzic swoje ulubione roslinki,
Tym razem kupilem namiot 60x60x140
Po zlozeniu widze ze nie ma zadnej dziury w dolnej czesci namiotu. Do gory jest ich kilka a na dole tylko jakby wywietrznik z siatka?
OK rozumiem ze tamtedy moze wchodzic powietrze, moj problem jednak polega na tym ze namiot bedzie stal w dobodowce. wolalbym jednak zeby zaciagalo mi swierze powietrze z zewnatrz. Czy moze to nie ma zbyt duzego znaczenia? W schowku moge zostawic otwarte okno.
Po dlugiej przerwie postanowilem znow zasadzic swoje ulubione roslinki,
Tym razem kupilem namiot 60x60x140
Po zlozeniu widze ze nie ma zadnej dziury w dolnej czesci namiotu. Do gory jest ich kilka a na dole tylko jakby wywietrznik z siatka?
OK rozumiem ze tamtedy moze wchodzic powietrze, moj problem jednak polega na tym ze namiot bedzie stal w dobodowce. wolalbym jednak zeby zaciagalo mi swierze powietrze z zewnatrz. Czy moze to nie ma zbyt duzego znaczenia? W schowku moge zostawic otwarte okno.
- szkolaziola
- Administrator
Re: Nowy namiot - problem
To normalne. Większość namiotów tak wygląda. Może zaciagać z pokoju po prostu.
A możesz też z zewnątrz jakąś rurą i wentylatorem doprowadzić powietrze w okolicę tego wywietrznika - a do namiotu zostanie wciągnięte przez wyciąg który robi w namiocie podciśnienie.
A możesz też z zewnątrz jakąś rurą i wentylatorem doprowadzić powietrze w okolicę tego wywietrznika - a do namiotu zostanie wciągnięte przez wyciąg który robi w namiocie podciśnienie.
Nie chce otwierac nowego tematu ale co myslisz o takim automatycznym nawadnianiu?szkolaziola pisze: ↑06.07.2023 02:35 To normalne. Większość namiotów tak wygląda. Może zaciagać z pokoju po prostu.
https://amzn.eu/d/00Ljyv3
Link z amazon.
warto zmienic lampe marshydro ts 600 na ts1000?
- szkolaziola
- Administrator
Nie znam tego systemu i nigdy u nikogo nie widziałem. Raczej jest to chińszczyzna na kilka użyć a potem się zapcha albo padnie pompka.
Co do lampy to decyzja twoja - różnica jest niewielka. TS1000 ma o 50% więcej mocy (150W zamiast 100W) i ma regulację mocy od 0 do 100%.
Także jak chcesz - wielkiej różnicy nie będzie. Żeby była zauważalna różnica to by trzeba np Lumateka 300W ale kosztuje 1900zł około.
Co do lampy to decyzja twoja - różnica jest niewielka. TS1000 ma o 50% więcej mocy (150W zamiast 100W) i ma regulację mocy od 0 do 100%.
Także jak chcesz - wielkiej różnicy nie będzie. Żeby była zauważalna różnica to by trzeba np Lumateka 300W ale kosztuje 1900zł około.
No bardziej chodzilo mi o to ze ma mozliwosc regulacji. Wczesniej mialem problem z zbyt duzym swiatlem w moich boksach. Ten ma 140cm wyskosci wiec tez jakos specjalnie duzy nie jest. mysle ze regulacja w takim przypadku byla by czym pomocnym.szkolaziola pisze: ↑06.07.2023 14:28 Nie znam tego systemu i nigdy u nikogo nie widziałem. Raczej jest to chińszczyzna na kilka użyć a potem się zapcha albo padnie pompka.
- szkolaziola
- Administrator
No to jak ma się przydać to odpowiedź jest prosta
Proste ;d
Ostatnie pytanie.
Wedlug obliczen potrzebuje wiatrak o wyciagu 30m3/h takie wyniki daja wiatraki komputerowe. Czy to bedzie wystarczajaca opcja?
Mam wentylator kanalowy ale on ma 187m3/h. Uzywalem do niego regulator obrotow ale wedlug tego regulatora nie jestem wstanie sprawdzic ile bedzie wstanie dmuchac.
- szkolaziola
- Administrator
34 to nie to samo co 30 - i jest to MIMIMALNA przepustowość. Może być większa. Daj ten kanałowy na 40-50% i będzie super
Dzieki, mam maly problem.szkolaziola pisze: ↑07.07.2023 14:00 34 to nie to samo co 30 - i jest to MIMIMALNA przepustowość. Może być większa. Daj ten kanałowy na 40-50% i będzie super
Maniot stoi w schowku, i jest tam praktycznie taka temp jak na dworze. Aktualnie jakies 19-20 stopni.
Jakis patent na podniesienie temperatury w boksie?
Z ogrzewaniem calego swchowka troche lipa bo jest on murowany i do tego mam otwarte okno zeby sie wietrzylo. Wsadzilem tam taki maly grzejniczek rurowy ale nic on kompletnie nie daje.
DO boksa nie da rady wsadzic grzejnika bo 60x60 za duzo miejsca nie zostalo.