Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Amator
Re: Amator
https://www.onestopgrowshop.co.uk/canna ... QgQAvD_BwE proszę bardzo
- szkolaziola
- Administrator
To nie jest kokos. To zwykła Canna Terra Professional - dokładnie taka jak ja używam.
Ona nie zawiera nawet miligrama kokosa - to są 2 rodzaje mchu torfowca i perlit.
W tej ziemi nie nawozi się sadzonek przez 3 tygodnie - a większych roślin przez 2 tygodnie po przesadzeniu.
Ale upewnij się ze dobry link dałeś - bo ta firma ma też podłoże kokosowe w podobnym opakowaniu.
Ona nie zawiera nawet miligrama kokosa - to są 2 rodzaje mchu torfowca i perlit.
W tej ziemi nie nawozi się sadzonek przez 3 tygodnie - a większych roślin przez 2 tygodnie po przesadzeniu.
Ale upewnij się ze dobry link dałeś - bo ta firma ma też podłoże kokosowe w podobnym opakowaniu.
Takk na 100% ta ziemia jeszcze przed chwilą sprawdziłem
czyli nie dawać żadnych odżywek
czyli nie dawać żadnych odżywek
- szkolaziola
- Administrator
Już możesz pierwsze gięcie zrobić. Tylko delikatnie bo złamania często są "na amen"
- szkolaziola
- Administrator
Nie, wszystkie daje się cały grow tylko w innych proporcjach. Z tyłu każdej butelki masz pełna rozpiskę dla całej trójki - tylko patrz na część oznaczoną jako SOIL bo są tam dwie tabelki.
dobra a skąd bede wiedział ze już jest czas na odzywki ?
- szkolaziola
- Administrator
Tak na granicy. Masz tam 2 albo 3 zestawy liści prawdziwych/właściwych więc jeszcze można by raz podać tą dawkę "1st true leaves" a dalej już "growing".
Po flipie na 12/12 (albo jak auto samo zakwitnie) podaje się 2 tygodnie "pre-flowering" a potem już do końca "flowering".
Ale to są tylko dawki jakie się podaje - kiedy trzeba podać - a NIE z każdym podlewaniem.
Moment podania to najcięższa sprawa - można nauczyć się z doświadczenia po ogólnej kondycji, wyglądzie liści i licząc w głowie co się podało i jaka była ziemia - ocenić to "w locie".
Dla początkujących radzę użyć mojej metody pomiaru EC.
Pierwsze nawożenie wykonuję jak EC runoffu spadnie poniżej 1.5 mS/cm [miliSiemensów na centymetr] - zazwyczaj w mojej ziemi Canna Terra Professional i przy 3 przesadzeniach (4L, 12L, 26L) jest to między ostatnim tygodniem wegetacji a 2-gim tygodniu kwitnienia.
Potem podaję wodę, aż EC runoffu znowu spadnie poniżej 1.5 mS/cm [miliSiemensów na centymetr] i znów podaję dawkę jaka akurat dla aktualnej fazy wynika z tableki.
Po flipie na 12/12 (albo jak auto samo zakwitnie) podaje się 2 tygodnie "pre-flowering" a potem już do końca "flowering".
Ale to są tylko dawki jakie się podaje - kiedy trzeba podać - a NIE z każdym podlewaniem.
Moment podania to najcięższa sprawa - można nauczyć się z doświadczenia po ogólnej kondycji, wyglądzie liści i licząc w głowie co się podało i jaka była ziemia - ocenić to "w locie".
Dla początkujących radzę użyć mojej metody pomiaru EC.
Pierwsze nawożenie wykonuję jak EC runoffu spadnie poniżej 1.5 mS/cm [miliSiemensów na centymetr] - zazwyczaj w mojej ziemi Canna Terra Professional i przy 3 przesadzeniach (4L, 12L, 26L) jest to między ostatnim tygodniem wegetacji a 2-gim tygodniu kwitnienia.
Potem podaję wodę, aż EC runoffu znowu spadnie poniżej 1.5 mS/cm [miliSiemensów na centymetr] i znów podaję dawkę jaka akurat dla aktualnej fazy wynika z tableki.