Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Czy wszystko z roslinami ok
Czy wszystko z roslinami ok
Rosliny maja 14 dzien
byly przesadzone po 9 dni w donicach 0.3l ziemia plargon Lightmix
przesadzone zostaly w 4l donice ziemia growmix
zapodalem 0.5 ml/l CannaAzym
1ml/l Rhizotonic
woda Ph 6,3
byly przesadzone po 9 dni w donicach 0.3l ziemia plargon Lightmix
przesadzone zostaly w 4l donice ziemia growmix
zapodalem 0.5 ml/l CannaAzym
1ml/l Rhizotonic
woda Ph 6,3
- szkolaziola
- Administrator
Re: Czy wszystko z roslinami ok
Tak, wyglądają bardzo ładnie Nie widzę problemów
A bo maja białe plamki a ta górna ma na jednym listku przypalenia
I jeszcze pytanie bo podlewam 300 ml na 3 dni czy dobra dawka ?
- szkolaziola
- Administrator
To jest nieważne. To jedna z tych rzeczy których was uczę - ledwo widoczne plamki - do olania.
Problem z mniej niż 5% liści na roślinie? Do olania.
Dolne liście wyssane i brzydkie? Olać, tak ma być.
Te rośliny są bardzo wytrzymałe i trzeba im dać robić swoje i się nie spuszczać nad każdą plamką i każdym liściem
Wiem że na początku to trudne - ale tak jest dużo prościej żyć i wam i roślinie. To jest żywy organizm i nigdy nie będzie perfekcyjny. My gubimy włosy i naskórek, rośliny gubią liście. Natura.
Nie da się określić ilości wody za kogoś - obejrzyj odcinek o podlewaniu - podlewasz jak liście lekko klapną za pierwszym razem a potem już wiesz ile to było dni i podlewasz pół dnia wcześniej następnym razem. Generalnie jak doniczka jest BARDZO lekka.
Problem z mniej niż 5% liści na roślinie? Do olania.
Dolne liście wyssane i brzydkie? Olać, tak ma być.
Te rośliny są bardzo wytrzymałe i trzeba im dać robić swoje i się nie spuszczać nad każdą plamką i każdym liściem
Wiem że na początku to trudne - ale tak jest dużo prościej żyć i wam i roślinie. To jest żywy organizm i nigdy nie będzie perfekcyjny. My gubimy włosy i naskórek, rośliny gubią liście. Natura.
Nie da się określić ilości wody za kogoś - obejrzyj odcinek o podlewaniu - podlewasz jak liście lekko klapną za pierwszym razem a potem już wiesz ile to było dni i podlewasz pół dnia wcześniej następnym razem. Generalnie jak doniczka jest BARDZO lekka.
Bardzo dziekuje za porady a co do podlewania to powiem szczerze ze podlalem ja w srode po 300ml i dzisiaj sprawdzalem ziemia delej delikatnie wilgotna roslinki wygladaja na poprawne wiec dzisiaj nie podlewam
- szkolaziola
- Administrator
Niestety nie wiem. Musiałbyś mieć kamerę. Nie da się stwierdzić czy coś ugryzło, czy ty przypadkiem urwałeś przy podlewaniu albo innej operacji czy mutacja.
Generalnie jak problem jest na mniej niż 1/4 wszystkich liści to nawet się nad nim nie zastanawiaj - nic się nie dzieje. Jak jest prawdziwy problem to pół rośliny od razu jest zjebana i na oko widać że umiera.
Generalnie jak problem jest na mniej niż 1/4 wszystkich liści to nawet się nad nim nie zastanawiaj - nic się nie dzieje. Jak jest prawdziwy problem to pół rośliny od razu jest zjebana i na oko widać że umiera.
Ten problem jest tylko na tym listku