Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Dziwne liście

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Kali
Kiełek

Dziwne liście

Post autor: Kali »

Siema

4 tydzień roślinek (LSD Barney's Farm) zmieniłem ustawienie lampy z 40% na 60% (Lumatek 200w) i nie zmieniałem wysokości lampy, od tamtego czasu liście zaczęły dziwnie żółknąć ale trochę mi to wygląda jakby się przypaliły, nie wiem czy to jakieś niedobory czy właśnie mój błąd z lampą. Proszę o pomoc i ewentualnie na jaką wysokość lampę w tym tygodniu uprawy (namiot 160x80x80)

ps. uprawa hydro nawoz ghe tripack, raczej nawóz w porządku ale jakby ktoś wiedział czy może z tymi pojawiają się jakieś niedobory albo przedawkowania to też proszę o info :)

Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Re: Dziwne liście

Post autor: Beton »

Siama możesz podać EC pożywki??? Sprawdzałaś ph??? Pożywka napowietrzana 24/7
Podaj te dwa ważne parametry , jestem zbyt zielony by słuchać moich rad ale myślę że to głód spowodowany zablokowaniem, cos dziwnie mała jak na 4tyg, ale czekaj na wypowiedź :idea: Admina :idea: , jeszcze źle tutaj nie doradził podaj narazie jakiegoś calmaga,.
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

To na pewno nie światło. Światło jest okej.
Nie mam doświadczenia z hydro, ale wygląda mi to na problem z pH albo EC. Coś definitywnie jest nie tak z systemem korzeniowym i pobieraniem składników odżywczych. Pokaż zdjęcie korzeni, pH i EC wody w której stoją.

I tak jak kolega wyżej pisze - czy woda jest napowietrzana?
Kali
Kiełek

Post autor: Kali »

ogólnie pH było na poziomie z tego co pamiętam 5.88 także wszystko w porządku w normie, ec mimo podania proporcji jak w tabelce od nawozie podskoczyło za wysoko, chciałem uzyskać w okolicy 0.6 a wyszło 1.0 ale to wciąż wydaje mi się nie przesadzone, jeśli chodzi o to jak rozwinął się system korzeniowy podrzucę jutro fote ale w sumie od początku się martwiłem się jak to się zachowa po wsadzeniu tego z samej regularnie podlewanej waty do koszyka do hydro i być może korzenie nie rozwinęły się wystarczająco do wody bo widziałem ten problem u innego growera.

a i jeśli chodzi o napowietrzanie to tak oczywiście pompa doprowadza powietrze do kamieni 24/7 i z tym nie ma problemu.

jutro zaglądam do korzeni i podrzucam fote

pozdro
ODPOWIEDZ