Sezony-Green Gelato, Critical

Chcesz podzielić się historią swojej roślinki?
Tutaj możesz prowadzić swój dziennik albo podlinkować dziennik z GrowDiaries.com
Jaxon
Sadzonka

Sezony-Green Gelato, Critical

Post autor: Jaxon »

Siemanko!
Startuje z nowym projektem, uznałem że dobrze będzie go poprowadzić pod okiem doświadczonych kolegów :)
Wszystkie pestki od Royal Queen Seeds( 3xGreen Gelato, 3x Critical Kush) Wszystkie feminizowane, sezony
Ziemia Plagron Growmix
Nawozy -Plagron CalMag,Canna terra Veg, Canna terra Flores, Plagron PK13-14, ukorzeniacz Rizothonic
Namiot veg 70x70x100, Lampa Mars Hydro 150W- Namiot do fazy Veg
Namiot 80x80x160, Lampa 320W- Namiot do fazy Flo
16.06 nasionka moczą sie na 24H w wodzie(temp pokojowa, ph 6.0)
Będę startować w kubeczkach 400ml
Potem przesadzanie do większych doniczek.
Generalnie z tych 6 nasion w planach docelowo wyląduja w namiocie 4 donice po 11-15L
Chętnie przyjme porady przed startem(moze jaki czas veg celowac przy 4 donicach, jakie treningi, czego unikac lub coś odnośnie tego co juz napisałem)
WIem też że cięzko mi sie wstrzelic z wysokością i mocą lampy, zawsze robie to na oko i mam wrażenie że coś źle robie.
W małym namiocie nie mam możliwości regulacji wysokości lampy(ale do ogarnięcia, jak sie postaram to moze zjade z nią niżej) wiec znajduje sie ona na wysokości 60cm od kubeczków przy starcie (jaką moc lampy ustawic? Dodam, że cięzko u mnie z temperaturami.W małym namiocie za mała moc lampy aby stworzyć odpowiednie temp, za to w dużym przy juz mocniejszym ustawieniu powyżej 200W w namiocie gorąco chociaz z duzym namiotem nie mam problemu aby go schlodzic, gorzej ogrzać mniejszy namiot)
Postaram sie wrzucać co 4 dni update w miedzy czasie studiując forum
Pozdro
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Sezony-Green Gelato, Critical

Post autor: szkolaziola »

Yooo

Powodzenia w nowym projekcie 💪👊

Plan brzmi dobrze.
4 planty w takim namiocie to myślę 4-5 tyg wega maksymalnie - jak zrobisz 8 to ci wyjdą bokami i górą :lol: :mrgreen:

Do lampy kup sobie takie wieszaki regulowane i masz wysokośc jaką chcesz:

Obrazek
Jaxon
Sadzonka

Hej no właśnie z dwa razy robilem veg 8 tygodni i kurde miejsca jeszcze było na "2 doniczki" ze tak to ujmę.
Coś robiłem nie tak, więc teraz chce to zrobić na forum :P
Te wieszaki mam w obu namiotach, lecz w tym mniejszym ze względu na jakieś dziwne mocowania w lampie bardzo ciężko sie to reguluje no ale jak będzie trzeba to tak tez zrobię. Przy następnych fotkach pewnie będe dopytywał jak z jej ustawieniem
Pozdro
Jaxon
Sadzonka

17.06 Nasionka wylądowały w kubeczkach, teraz tylko czekać
Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »