Sezony po mainlining 🔥💪

Chcesz podzielić się historią swojej roślinki?
Tutaj możesz prowadzić swój dziennik albo podlinkować dziennik z GrowDiaries.com
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Sezony po mainlining 🔥💪

Post autor: szkolaziola »

Kurde. No jak nawet nie było lollipopingu to stresu też nie miały.
To nie ma na to wytłumaczenia...
różne odmiany, jeszcze od różnych breederów słyszę - dzika sprawa
szansa żebyś trafił w 3 odmiany od 3 breederów i wszystkie niestabilne płciowo jest dość niska, nie zerowa, ale bliska zera :D

w mojej opiniee jeśli to wykluczymy a stresu nie było to zostaje tylko światło - w 2 wydaniach
1. albo przeciek - ale mówisz że nie
2. albo się zjebał timer/sterownik i nie wyłącza lampy na noc (albo nie na pełne 12h) - miałem tak kiedyś że działało, działało i nagle przestało robić noc i miały 24h dnia non stop przez jakiś czas :evil: :evil: :evil:

No a jak żadne z powyższych to już nie wiem 🤷

A projekt living soil brzmi fajnie :) Też miałem kiedyś podejście - właśnie najbardziej mi się podobał ten dywan z koniczyny w doniczce :D
fajne to jest
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Post autor: Wesoły ogród Aliena »

Kurcze przecieku nie ma bo cały tydzień praktycznie siedzę w domu no w sumie od wtorku mam wolne do poniedziałku i lampa wyłącza się idealne 22:00 i zaskakuje 10:00 przecieku brak bo jeszcze w tej chwili sprawdziłem i nic a jest prawie 00:00 i zapaliłem wszystko co i tak rzadko to robię i jest wszystko top😅 No tylko i wyłącznie to jest ta opcja co opisałem czysta demirelizowana, CalMag mineralny, sól epsom regulator pH i nawozy wszystko na raz zrobiło robotę tym bardziej że one do tej pory nie znały nic mineralnego bo dostawały wszystko organiczne no i ta czysta demirelizowana chociaż zbudowana była calmagiem🤔 Sam już zgłupiałem 😅
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Ta Big Poisson dostała trochę światłem i miała stres świetlny bo czubki jej trochę zaczęły blaknąć ale jak to już było to nawet śladu nie było po tym widać a pozostałe dwie były niżej i wszystko było ok ale może te 800ppfd im dowaliło 🤔
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

W sumie też pierwszy raz podszedłem tak agresywnie ze światłem w fazie stretchu 🤔 zawsze miałem około 600ppfd do 700 to Max
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

no 800-1000 to dawka na późne kwitnienie raczej
ale nigdy nie słyszałem żeby choć jedna roślina od tego shermiła
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

No to jedyne wyjaśnienie szok osmotyczny 🤣