Sezony po mainlining 🔥💪

Chcesz podzielić się historią swojej roślinki?
Tutaj możesz prowadzić swój dziennik albo podlinkować dziennik z GrowDiaries.com
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Re: Sezony po mainlining 🔥💪

Post autor: Wesoły ogród Aliena »

Elo420👊
No i skoro duży namiot się zwolnił to robimy dezynfekcję i przekładam rośliny z małego namiotu. Dzisiaj mija tydzień od flipa i warunki w dużym boxie mam ustawione takie: temperatura 26°-27° stopni, RH 60%-65% , VPD 1,1kpa do 1,2kpa. I dziewczyny wyglądają na mega zadowolone i mamy już preflowery i wejście w stretch.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Bardzo ładnie lecą, niech pięknie kwitną 🔥💪
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Wiadomo sensej bo to twoją szkoła 👊 będziesz w tym roku na Mary Jane Berlin?
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Na 95% tak
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

No to może gdzieś tam się złapiemy 😉 mamy jeszcze trochę czasu ale ja prawdopodobnie będę tam od piątku do niedzieli 😉 wiadomo w godzinach otwarcia 💪
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Na samych targach to pewnie będe pierwszego dnia tylko albo 1 i 2 może.
A tak to na jakichś imprezach / eventach towarzyszących i na gemuse kebabach będę :D
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Elo👊 no ja myślę wykupić karnet na trzy dni ale zobaczę jaszcze jak to będzie dam ci znać może gdzieś się złapiemy 😉 A teraz wracając do dziewczyn to wywołałam kłopoty na własne życzenie a mianowicie dodałem do menu sól epsom ale zapomniałem nalać i odstawić wody ponieważ zawsze daję mieszankę pół na pół z wodą demirelizowaną. Dlatego też podałem samą wodę demirelizowaną zaprawioną calmagiem od TA Terra Aquatica, dodałem do tego na 10l 2g soli Epsom i naprawiłem to nawozami. Mieszanka wyszła o pH 5 dlatego postawiłem podbić do 6,5 pH+ i dziewczyny dostały po 3l takiej mieszanki i moja diagnoza jest taka że dostały szoku somatycznego a to wywołało reakcję obronną i wywaliły trzy sztuki jaja 😅 Tak niestety trzy 1× Blue Cookies 1× Big Poisson i 1× Strong Berry z tym że tą ostatnią jeszcze ogoliłem i walczę , zobaczymy może się ustabilizuje a jak nie to też śmietnik ja czeka 😅
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Karnet to mam golden ticket na 3 dni z szybkim wejściem :D
ale same targi to jest nuda, 3 dni to za dużo hehe
za to dookoła się dużo dzieje :dance:

A co do twoich roślinek - to dziwna sprawa.
Jeszcze banany to bym rozumiał - ale jak ci 3 różne odmiany na raz wywaliły pełne jajca - "true herm"
to raczej nie jest twoja wina - albo producent nasion zjebał, albo masz tam ogromny przeciek światła w nocy który przegapiłeś.

Jest prawie zero szans że to od pH - zwłaszcza że 6.5 na kwitnieniu to nic strasznego - wysoko ale nie problematycznie.
Smuteczek kurde. :? :(

Co to za breeder? Jakiś konkretny czy to bulk-seed od thc-thc?
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Wiesz co jedna była od nich jedna od seedbay i jedna od akseeds ale nigdy nie miałem problemu u nich z takimi sprawami i pierwszy raz mam taką sytuację. A co do przecieku świata to nie ma szans namiot Spider Farmer jest szczelny a wszystkie bebechy w środku są od nich, no wiesz lampa wiatraki sensory i tak dalej. Wcześniej miałem taką sytuację bo dioda od przedłużyli kabla USB waliła tak mocno że książkę byś przeczytał 🤣 ale tego już nie ma od czterech upraw i już myślałem że to od tego ale z drugiej strony ja nawet potrafiłem dokarmiać rośliny prowadzone organicznie minerałami i nic się nie działo a waliłem i Bloom od triparta i mono potassium 16% i też było ok. Po prostu lubię się bawić i testować różne sposoby ale tutaj było wszystko cacy i nawet nie zdążyłem zrobić Lollipopingu bo czekan na 21 dzień 😅 masakra 😉 I ważne żebym znalazł przyczynę bo to lekcja
Wesoły ogród Aliena
Wegetacja

Myślałem że może też dostały za dużo światła na stretchu bo około 800ppfd ale to raczej odpada😅 ale z drugiej strony już zamówiłem nowy wyciąg do małego namiotu od firmy vevor ale ze sterownikiem i sensorami tyle że nie ma sterowania Wi-Fi ale kosztował 270zł i ma dużo dobrych opinii że jest cichy. Do tego w końcu zamówiłem filtr odwróconej osmozy akwarystyczny ale zawsze to filtr i do dużego namiotu zamówiłem rozpórki teleskopowe. A że mały namiot będzie znów uzbrojony 😉 to w nim wylądują te cztery rośliny co prowadzę pod mainlining a no i wiatrak oscylacyjny normalny zamówiłem i nie będzie już tej elektrowni atomowej 😅🤣 A do dużego wlatują dwie sztuki jedna to Holy Punch od GHS a druga to Banana Blaze od Dutsch Passion 🔥💪 wlatują do donic 40l albo 50l w ziemi od somy Soma's Sacred Soil nawożonej na 12 tygodni no i jak Living Soil to oczywiście biała koniczyna 🔥💪 Mysle że będzie fajny Projekt 😁
ODPOWIEDZ