Pootwierane w chuj - ale wiesz co to znaczy?
Że one tam były od ponad 2 tygodni i ich nie zauważyłeś
Także chyba musisz się nauczyć dokładniejsze przeglądy robić bo to są tak wielkie jajca że jeśli je przeoczyłeś to bym się zastanowił (mówię serio) czy może nie potrzebujesz okularów do życia? Bo ja kilka lat chodziłem prawie ślepy aż mi powiedzieli że trzeba do okulisty - to może masz podobnie hahah
Nie próbuje cie obrazić - mówię całkiem serio!
No ale jeśli wzrok masz sokoli i to wykluczysz yo zostaje większa dokładność i ćwieczenie spostrzegawczości
Spoko ale musz ci powiedzieć że na bank dzień wcześniej nie były otwarte bo oglądałem ja codziennie dlatego że ona mi cały czas była podejrzana. Zmyliło mnie że wyglądały na cycki preflowerowe tylko takie duże i wcześniej je widziałem i były zamknięte tym bardziej że z paru normalnie wyszły preflowery. I teraz jestem ciekaw ile się zapyliły Ale jak miałem taką sytuację ostatnio to fakt faktem parę pestek znalazłem ale nie za dużo i tam bolo więcej otwartych jak teraz.
A to to czaję że nie były otwarte - ale je trzeba zauważyć własnie zanim się otworzą.
A od momentu ich pojawienia się do otwarcia mijają własnie 2-3 tygodnie - i to jest czas żeby je zauważyć.
Tak wiem mordeczko tylko wcześniej jak miałem Herme to jajca były bardziej okrągłe a te były w kształcie łezki i to mnie zmyliło a do tego cycki preflowerowe też były spore i z nich wychodziły preflowery. Tyle że ja głupi zamiast od razu skleić że skoro te preflowerowe się pootwierały a między nimi były te ścierwa które cały czas wyglądały mi na podejrzane i od razu zareagować to ja nie wiem na co liczyłem. To znaczy wiem cały czas miałem nadzieję że to nie jaja No i mam nic straconego bo to kolejna lekcja a wiedza też ma swoją wartość Tak se wmawiam bo co mi zostało
Wiadomo mistrzu mam tylko nadzieję że nie będzie dużo pestek i wczoraj bardzo dokładnie obejrzałem wszystkie kwiatostany i nie widać żeby połapały pyłek. Dlatego że z tego co się orientuję to po zapyleniu pistle robią brązowe i zawijają się do środka, oczywiście nie wszystkie tylko te co złapały pyłek i jak się mylę to proszę popraw mnie bo w internecie jest dużo sprzecznych informacji
Tak ale to wcale nic nie znaczy.
Bo robią identycznie też:
- ze starości
- jak ich dotkniesz palcem
- jak je zawadzisz rękawem
- jak zawieje na nie zbyt mocny wiatr
- jak obetrze się o nie liść/inny top
Więc w sumie dopiero obecnosć pestek odpowiada na to pytanie.