Kiedy założyć siatkę i przełączyć?

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Kiedy założyć siatkę i przełączyć?

Post autor: szkolaziola »

Nie nie robię z nimi lol. To są normalne gówne topy jak są na poziomie korony.
Korona ma mieć 40cm grubości - wsyzstko PONIŻEJ pożna wyciąć. Ale tych z góry to tylko sobie plon odejmujesz jak je urwiesz.

U ciebie to już nie ma co. One są niskie i cienka korona, od dołu czysto już - ja bym więcej nie urywał.
Może później kilka liści jak będą wilgośc łapały czy coś - ale tak bez powodu to nic
Wesoły ogród Aliena
Sadzonka

Post autor: Wesoły ogród Aliena »

Dzięki spoko👊 i one dopiero wchodzą w Stretch tak że myślę że jeszcze wystrzelą do góry
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

No fakt, jeszcze się układ może zmienić - ale póki co to nie ma czego urywać ;)
Wesoły ogród Aliena
Sadzonka

Post autor: Wesoły ogród Aliena »

Spoko to przestaje skubać 😉😅 i zobacz na tej fotce co pokazuję palcem ( tak wiem to nie ładnie 😅🤣🤣) ona jeszcze nawet nie pokazała preflowerów ale to właśnie chyba przez to że ja skóbałem😅 I tak jak piszesz że układ może się zmienić to mam taką nadzieję. Pierwszy raz mi się zdążyło że tak długo się przestawiają bo dzisiaj jest tydzień od Filipa i praktycznie zawsze już miałem rośliny na w miarę dużej indukcji. No ale może to geny? Warunki staram się utrzymywać takie 26°-27° stopni , RH 60%, VPD 1,2kpa-1,3kpa i 540 ppfd i ostatnio przebywam dużo w domu i jak siedzę w pokoju jest około 1000 ppm a to większość dnia. Czyli myślę że w miarę ok co? Nie jestem pewien czy podnieść im ppfd , jak myślisz?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Czasami zajmuje to 10-14 dni nawet.
To od genetyki zależy. Każda inaczej.
Są sposoby żeby wymusić szybsze przełączenie - przy flipie się na kilka dni się robi np 10h światła i 14h nocy na przykład i jak zaskoczą już że kwitnienie to wraca się na 12/12
No ale to jak byś miał ich cały namiot tej samej odmiany
ODPOWIEDZ