Kiedy założyć siatkę i przełączyć?

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Wesoły ogród Aliena
Nasionko

Kiedy założyć siatkę i przełączyć?

Post autor: Wesoły ogród Aliena »

Witam 👊
Mój zestaw to Spider Farmer z lampą SE 4500 Evo, Box 70×140×200cm, wentylator wyciągowy dedykowany do zestawu, dwa wiatraki oscylacyjne spider farmer, nawilżacz powietrza AC Infiniti T3 dlatego że dokładniejszy😉, sensor ppfd i co², klimatyzacja i mózg systemu kontroler GGS.
Donice 22l materiałowe
Odmiany sezonowe California Orange ×2 i Skunk Kush ×2 i są w 44dniu Vega, nawozy organiczne od TA Terra Aquatica pro organic dały zestaw łącznie z tricologic i tricologic s. Ziemia biobizz Light Mix plus 10% Worms Humus.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20.02.2026 18:44 przez Wesoły ogród Aliena, łącznie zmieniany 1 raz.
Wesoły ogród Aliena
Nasionko

Re: Kiedy założyć siatkę i przełączyć?

Chciałem wgrać ci filmik ale wskakuje mi że nie obsługuje pliku.
Wesoły ogród Aliena
Nasionko

I na następną uprawie wracam do tripart mineralnych bo to jest jednak siła i szybkość i ogólnie stosuję karmienie hybrydowe czyli organike podbijamy minerałem ale z głową i delikatnie ale to i tak nie to. Na tripart już bym zapomniał o flipe coś czuję 😉 tym bardziej że mam to co potrzebne do minerałów i chciałem wypróbować różne systemy dlatego przeszedłem na organie. I muszę przyznać że organika jest wygodniejsza w prowadzeniu bo nie interesuje cię nic oprócz dawek i odstanej wody bo pH i WC nie reguluję. I sorry napisałem wcześniej że to pierwsza uprawa na organie ale bym skłamał to jest druga i pierwsza była taka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Nooo pięknie.

Fajnie wyszło. Brawo 👊💪 Na wegu piękne, kiwaty też fajne - jak dla mnie trochę małe te planty ale pewnie robiłeś którekiego wega - a ja robnię 6-8 tygodni i giganty potem co wyłażą przez lampę 😅😂

No ja też odrobinę ograniki domieszują - ReCharge, nicienie, mikoryza - cośtam czasem wleci 😂
ODPOWIEDZ