Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Przycinanie sezonówek
Przycinanie sezonówek
W którym momencie przyciąć sesozówkę? Czy już po przełączeniu na kwitnięcie czy przed. czy bardziej kierować się ile pięter liści już jest? mam odmianę nie feminizowaną dlatego się zastanawiam czy dopiero jak będzie znana płeć czy wcześniej.
- szkolaziola
- Administrator
Re: Przycinanie sezonówek
A "przyciąć" w jakim konkretnie sensie? Można na wiele sposobów. Różne rodzaje treningu są stosowane w innych momentach, ale generalnie to trening służy do uzyskania kształtu rośliny jaki chcesz uzyskać - i musisz dobrać takie momenty i typy treningu które doprowadzą cię do planowanego kształtu rośliny.
Jutro wieczorem wlatuje na kanał odcinek o treningach - właśnie nad nim pracuję, tam będzie dokładniej opowiedziane co i jak.
Jutro wieczorem wlatuje na kanał odcinek o treningach - właśnie nad nim pracuję, tam będzie dokładniej opowiedziane co i jak.
To świetna wiadomość. Jestem niecierpliwy bo moje rośliny rosną. Kilka doświadczalnie uciąłem nad drugim i czwartym piętrem ale przesadziłem do większej doniczki tylko dwie, te najsilniejsze. Głównie chodzi mi o rozkrzewienie rośliny i ograniczenie jej wysokości. Mam odmiany które dorastają do 3,5m. Nie chciał bym wycinać dziur w namiocie na szczyty.
- szkolaziola
- Administrator
To dobrze zrobiłeś. Zacznij właśnie od toppingu gdzieś przy 4 piętrach a jak 2 nowe gałęzie z tego miejsca będą miały już po kilka centymetrów to podginaj je pod kątem 90 stopni do łodygi żeby rosły w bok a nie w górę. A dalej to się jutro dowiesz co można i po co.
No mega odcinek! Gdzie można dostać takie klipsy do przyginania po za eBay i AliExpress ? Wydaje mi się, że są mega wygodne i nie ma problemu z przesadzeniem takiej rośliny bo nie jest przywiązana do doniczki. To po prostu high level.
- szkolaziola
- Administrator
Te żółte trzeba sobie sprowadzić z Kanady - producent wysyła do EU: https://budtrainer.com/products/budclips
Te białe dużo tańsze z Amazona z Chin - ale one szły do mnie 2.5 miesiąca - zanim doszły to już mi Amazon zrobił zwrot kasy nawet xD
Szukaj pod nazwą "LST clips"
Te białe dużo tańsze z Amazona z Chin - ale one szły do mnie 2.5 miesiąca - zanim doszły to już mi Amazon zrobił zwrot kasy nawet xD
Szukaj pod nazwą "LST clips"
No to ciach!
- szkolaziola
- Administrator
Git! Ładnie rozłożone. Te 2 na środku fotki chyba przelane są - rzadziej woda!
Super to wyglada czy Ty tam masz truskawki ? Dobrze widzę ? Jak ida w namiocie ?
Mam truskawki, tymianek i tall curry. W listopadzie zabrałem z parapetu do domu i w namiocie odżyły. Truskawki mają ok 20 nowych owoców.