Haha. Spoko. Ale w sumie nie patrz co pokazuję - tylko co w tym momencie mówię - bo to dużo ważniejsze. Jak czegoś nie mówię konkretnie że macie to robić - to NIE macie tego robić.
Ja robię 1000 rzeczy których wam robić nie wolno - wideo w tle to tylko tło i robię różne rzeczy tak żebyście wy mogli to zobaczyć - a liczy się to co mówię. Ty nie nagrywasz tego dla ludzi i nie pokazujesz filmów więc nie robisz tego co ja robię - tylko robisz to co mówię w momencie jak instruuję was.
Nie nie 3 dni bez światła. Tyle bez światła aż wykiełkują. Jak wykiełkują to jak njaszybciej muszą dostać światło - najlepiej od razu. Czasem to 25h a czasem tydzień. Nie 3 dni konkretnie. To szacunkowa, srednia długość kiełkowania.
Mówię o wykiełkowaniu z ziemi.
Jak masz gołę kiełki w wodzie albo na waciku to muszą być w ciemności cały czas.
Czy podlać? Nie wiem. Zależy czy jest sucha. Jak sucha to podlać - jak mokra to nie. Myślę że to logiczne i trochę mnie dziwi to pytanie.
Tak, przykryć przeźroczystym kubkiem dla wilgotności.
Nie obraź się - ale ja teraz mówię w 100% serio - może weź popróbuj najpierw na rzodkiewkach albo rzeżuchę zasiej - jeśli nigdy w życiu żadnej rośliny nie miałeś - bo to szkoda pestek jak nie wiesz zupełnie niczego na temat roślin i ich potrzeb.
No a zadanie pytania "czy podlać najpierw ziemie" które oznacza to samo co: "czy zasadzić roślinę w suchej ziemi?" - wskazuje że chyba niczego nie sadziłeś. Więc trochę sie boję o te pestki i że je skrzywdzisz

Więc może najpierw szybki 2-tygodniowy test na rzodkiewce wolisz zamiast ryzykować? Bo one szyko rosną - zwłaszcza pod lampą. Albo bazylia też zaiwania szybko. Można by zrobić testa prostego czy sobie poradzisz z konopiami zanim je zasiejesz