Różne nawozy
Różne nawozy
Witam senseja
Mam mistrzu pytanko a mianowicie w innej rozmowie po zobaczeniu zdjęcia stwierdziłeś że mam miszmasz z nawozami,to fakt bo były tam nawozy od biobizz,Canna i adventure Natural i napisałeś że nie wolno mieszać bio z mineralnymi. Ok logicznie myśląc to fakt ale dzisiaj siedziałem z dobrą godzinę i czytałem na ich temat i piszą że nawozy od biobizz i te od adventure Natural są organiczne a Canna to minerał. I jeżeli biobizz i Natural są organiczne to je można dawać razem? I nie zrozum mnie źle bo dzisiaj byłem w growshopie a w sumie to właśnie z niego wracam i dokupiłem biobizz grow i biobizz Bloom i brakuje mi w zasadzie heven i algi ale to już dokupie w poniedziałek. Pozdrawiam
Re: Różne nawozy
Po prostu pytam na przyszłość i z ciekawości
- szkolaziola
- Administrator
Advanced Nutrients to nawozy mineralne (te które masz - oni mają też linię bio ale to NIE z której 3 butelki masz - to co masz i do czego ci tabelkę wysłałem to nawozy mineralne)
Dzięki za uświadomienie
a powiedz które nawozy byś polecił dla początkującego bio czy mineralne bo z gamy biobizz dużo mi nie brakuje do pełnego zestawu bo dzisiaj dokupiłem co nie co ale nie wszystko bo wiesz jak jest jak masz rodzinę są pewne priorytety i teraz brakuje mi chyba trzech butelek bo mam te

I chyba oprę na nich uprawę i planuje dokupić microby ale 150 g kosztuje 65 euro i muszę chwilę poczekać. Pozdrawiam

I chyba oprę na nich uprawę i planuje dokupić microby ale 150 g kosztuje 65 euro i muszę chwilę poczekać. Pozdrawiam
A i powiem ci jeszcze że one były tak wygłodniałe że chyba za bardzo im to nie przeszkodziło po Oświęcimiu jakie im zafundowałem
bo sam zobacz jak teraz wyglądają a od czterech dni nie dostały nic, ani wody ani odżywek

I w poniedziałek ma mi przyjść miernik EC to dopiero je podleje jak zobaczę poziom ec i będzie taka potrzeba to dostaną amciu.A tak swoją drogą to jaki poziom powinien być żeby można je było nakarmić a i chcę zaznaczyć że przesadzałem je dokładnie tydzień temu do ziemi biobizz Light Mix i od niej też mogły tak zareagować nie? Dlatego wątpię żeby była potrzeba karmienia ich ale czas podlania na pewno i powinienem zrobić to jutro ale do poniedziałku wytrzymają a najwyżej zobaczę jak wyglądają jak nie maj wody bo jeszcze tego nie widziałem. Chcę się trochę nimi pobawić i zobaczyć jak wyglądają jak dostaną za dużo azotu i potasu, ogólnie nawozów bo i tak z nie już nic ciekawego nie będzie a tak chociaż na własnym doświadczeniu zobaczę o co chodzi . pozdrawiam

I w poniedziałek ma mi przyjść miernik EC to dopiero je podleje jak zobaczę poziom ec i będzie taka potrzeba to dostaną amciu.A tak swoją drogą to jaki poziom powinien być żeby można je było nakarmić a i chcę zaznaczyć że przesadzałem je dokładnie tydzień temu do ziemi biobizz Light Mix i od niej też mogły tak zareagować nie? Dlatego wątpię żeby była potrzeba karmienia ich ale czas podlania na pewno i powinienem zrobić to jutro ale do poniedziałku wytrzymają a najwyżej zobaczę jak wyglądają jak nie maj wody bo jeszcze tego nie widziałem. Chcę się trochę nimi pobawić i zobaczyć jak wyglądają jak dostaną za dużo azotu i potasu, ogólnie nawozów bo i tak z nie już nic ciekawego nie będzie a tak chociaż na własnym doświadczeniu zobaczę o co chodzi . pozdrawiam
- szkolaziola
- Administrator
Kurcze. Też duży problem jest taki że najpierw robisz / kupujesz - a potem pytasz. Powinno być odwrotnie.
Ja polecam mineralne. Nie uprawiam wcale na organicznych, nie polecam, nie umiem i nie pomagam w uprawach organicznych - bo nie jestem w stanie.
Mikoryzę Great White możesz za 10-20e kupić - a to najlepsza. Nie wiem co kosztuje aż 65e ale to masakra jakaś
No a to że nic się nie stało od mieszania nawozów - to nic dziwnego bo dopiero raz podałeś. Problem jest jak będziesz 3 miesiące tak podawał. Tak jak mówiłem - problem był z pH i z brakiem CalMagu - jak dodałeś i poprawiłeś te rzeczy to naturalne że sie poprawiło - tak ma być
Aha - jeszcze jedno - przy nawozach organicznych NIE mierzy się EC wcale - nie ma to najminiejszego sensu i o niczym nie mówi - bo większość tego co jest w butelkach tych nawozów nie jest wykrywalna przez miernik EC wcale (tylko w mineralnych jest).
Tak- póki co raczej za małę do karmienia. Tylko woda, odrobina CalMagu i odpowiednie pH
Ja polecam mineralne. Nie uprawiam wcale na organicznych, nie polecam, nie umiem i nie pomagam w uprawach organicznych - bo nie jestem w stanie.
Mikoryzę Great White możesz za 10-20e kupić - a to najlepsza. Nie wiem co kosztuje aż 65e ale to masakra jakaś

No a to że nic się nie stało od mieszania nawozów - to nic dziwnego bo dopiero raz podałeś. Problem jest jak będziesz 3 miesiące tak podawał. Tak jak mówiłem - problem był z pH i z brakiem CalMagu - jak dodałeś i poprawiłeś te rzeczy to naturalne że sie poprawiło - tak ma być

Aha - jeszcze jedno - przy nawozach organicznych NIE mierzy się EC wcale - nie ma to najminiejszego sensu i o niczym nie mówi - bo większość tego co jest w butelkach tych nawozów nie jest wykrywalna przez miernik EC wcale (tylko w mineralnych jest).
Tak- póki co raczej za małę do karmienia. Tylko woda, odrobina CalMagu i odpowiednie pH
Oki super i Wielkie dzięki a z tymi zakupami to fakt w gorącej wodzie kąpany
i internet trochę mnie zmylił. A dzisiaj wyszło tak że będę chyba się przeprowadzał w następnym tygodniu i niestety będę zmuszony je ściąć. Ale plus jest taki że właściciel też jest zwolennikiem THC i mieszkanie jest na ostatnim piętrze i ma dwa duże balkony na których też będzie można coś wstawić i tu mam pytanie czy jeżeli coś szybko wykiełkuje to jest jeszcze sens wystawiać na balkon? A i tą uprawę zobaczę już z tymi bio jak będę miał dalej jakiś problem to przy następnej użyje mineralnych. Ale na pewno będziesz widział rezultaty bo tak jak pisałem ja już nie odpuszczę 

i dziękuję za pomoc i stworzenie tej witryny jeżeli będziesz w Berlinie zapraszam 

- szkolaziola
- Administrator
Na out trochę późno już. Poiwinny już mieć teraz z 3 tyg sadzonki które są na out - no ale jak automaty dasz to zdążą na pewno.
Sezonówki to niekoniecznie
Sezonówki to niekoniecznie
Ok czyli automaty i jeżeli dobrze pamiętam to jadą do mnie automaty z Royal Quins i tam jest ak47 po jakiejś mieszance genetycznej, królowa lodów i w gratisie dostałem co takiego jak pestki szybka jeden i jak sama nazwa wskazuje ma być super szybka i chyba to wystawię- dwie pestki i zobaczymy. A w razie jak by nie starczyło im czasy można je schować do domu?
A i następne będą sezonowki, podobno wybaczają więcej błędów bo można je trzymać w Wega i co nie co naprawić tak? I dużo osób dlatego je poleca dla początkujących podobno. Kurczę ja faktycznie zrobiłem dosłownie wszystko od dupy strony i teraz po przeprowadzce muszę to po układać. A i tyle dobrze że jeden balkon jest zwrócony na zachód cały czas podobno nasłoneczniony, jutro jadę zobaczyć tą chatę i jeżeli będę się przeprowadzał to zdam ci relację z nowej uprawy idąc twoimi poradami. Pozdrawiam i dzięki za wszystko jeszcze raz