sezon(fotoperiod) Wiek rośliny od wykiełkowania: 5 tydzień Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): xx dni Faza rozwoju: sadzonka / wegetacja / kwitnienie Medium: substrat / kokos / wełna mineralna / hydro Pojemność doniczki: xx litrów Jak często i jak dużo podlewasz: Jak i czym karmisz: Opis problemu:
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Siema. Potrzebuję porady
Jestem w 5 tygodniu, jest to sezon. ( 2 rośliny )
Jest po 3 przesadzeniu w 1 galonowej doniczce.
Ziemnia Terra.
No wiec na liściach pojawiły się te oto cuda. Podlewam ją z cal magiem od kompletu . EC 0,5 ostatnio było. PH 6,01
Liście są jakby zgarbione ? Wysuszone ? Nie wiem o co chodzi. Ostatnim razem też mi się to zrobiło i roślina padła. Co jest przyczyną ? Nie przelewam jej. Co robić ?
Cal Mag agent od kompletu.
Każda z nich dostała ;
200 ml wody z cal magiem EC 0,50
200 ml z cal magiem EC 0,50
Później posypałam je ziemią okrzemkową
300 ml woda z cal magiem EC 0,5
300 ml woda z cal magiem EC 0,5
400 ml woda z cal magiem 0,5
I wczoraj je podlałam sama woda EC 0,2
Hmmm no to pewnie za dużo CalMagu - bo 90% CalMagów zawiera sporo azotu - a tu masz przenawożenie azotem.
A ten CalMag to też tak max co drugie podlewanie powinien być i to tylko jeśli wody osmotycznej używasz - i CalMagu się daje 0.2-0.3 EC na raz MAX.
Także dużo za dużo i za często.
Tylko dla jasności calmag od jakiego kompletu? Ja nie mam pojęcia jakich nawozów używasz bo nie napisałaś
Daj zdjęcia tych nawozów albo napisz pełną nazwę - nazwa linii nawowu i nazwa producenta. Nie czaję troszkę jak można nazywać nawozy "od kompletu" jak nikt twojego kompletu na oczy nie widział
Masz rację. Napisałam tak, bo Przy pierwszej uprawie poleciłeś mi kupić do „kompletu „cal mag agenta od Canna, bo miałam już kupione Canna Terra Vegą o Flores- ale to było dawno temu
Następnym razem będę bardziej konkretna
No więc mam dla nich wyżej wspomniane Terra Vegą i Terra Flores. I Cal Mag Agent od Canna.
Ale nie będę ich póki co karmić. Czyli co ? Mam jutro je jutro do większej doniczki i będę obserwować?
Czy coś jeszcze mogę dla nich zrobić ?
Przesadzić i nic prócz wody nie dawać przez co najmniej 2 tygodnie.
A tej wody też o 1 dzień rzadziej wg mnie - a po przesadzeniu to już w ogóle pewnie raz na tydzień będzie podlewanie.