Teraz to już wiem. A dokładniej chyba działa to tak że e cieplejszym powietrzu zmieści się więcej wilgoci, hm?
Apropo wentylacji od spidera to mam już ją z tym "inteligentnym kontrolerem" na trybie auto można ustawić żeby wentylacja włączała się przy określonej temperaturze i wilgotności.
Dziś testowałem i fajnie to działa tylko tam 4 wartości można ustawić:
1. Max temp
2. Min temp
3. Max Rh
4. Min Rh
I nie do końca kumam po co ustawiać włączenie wentylacji "gdy temperatura lub wilgotność spadnie ponizej jakiejś wartości" (opcja 2 i 4) więc dałem to na off i określiłem na kontrolerze tylko maksymalne wartości przy których wentylacja ma się włączać.
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Pierwsza uprawa kilka pytań!
- szkolaziola
- Administrator
Re: Pierwsza uprawa kilka pytań!
I zmieści się więcej - i wysusza - w sensie że uleci ta wilgoć z namiotu
Po to są 2 i 4 że czasami masz w środku sucho i nawilżasz powietrzem z dworu, albo chłodzisz/grzejesz powietrzem z zewnątrz albo z "płuca".
Muszą być takie opcje bo różne są sytuacje i różne rozwiązania grzania/chłodzenia/nawilżania
Po to są 2 i 4 że czasami masz w środku sucho i nawilżasz powietrzem z dworu, albo chłodzisz/grzejesz powietrzem z zewnątrz albo z "płuca".
Muszą być takie opcje bo różne są sytuacje i różne rozwiązania grzania/chłodzenia/nawilżania