Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Mały pamiętnik.
- Mostwanted
- Kiełek
Re: Mały pamiętnik.
Dzięki że tak wszystko opisujesz, mi się coś na pewno przyda.
Trzymam kciuki!
Powodzenia!
Trzymam kciuki!
Powodzenia!
Hejka, dzięki za miłe słowo Mostwandet.
Trochę nas nie było, ale to dlatego że w sumie nic ciekawego się nie dzieje. W dniu 21 i 17 rośliny zostały podlane mieszanką o EC 0,880 us/cm i pH 6.2.
WD - 500 ml
AP - 500 ml
ST - 500 ml
ME - 350 ml
SB - 350 ml
I moc lampy została zwiększona ze 115W na 140W.
Aktualnie mamy dzień 25 i 21
Wszystkie rośliny były ruszone w ostatnich dniach, bo pełnoprawnym treningiem bym tego nie nazwał, ale trochę je ponadginałem. Wczoraj Starszego Ethosa nawet trochę za bardzo, ale będzie żył.
Dzisiaj, 4 dni po ostatnim podlewaniu znowu zostały podlane. Choć wydaje mi się że powinny wczoraj dostać wodę, bo dzisiaj wyglądały na lekko przybite.
Kranówka pół na pół z wodą demineralizowaną z RootJuice i CalMag o pH końcowym 5.8. Zapomniałem zmierzyć EC, ale to nic.
Każda z większych tj. WD, AP i SE dostały po 600 ml, a ME i SB po 400 ml.
Też dzisiaj zauważyłem pierwsze oznaki kwitnienia dlatego też zwiększylem moc lampy do 180W. Podniosłem ją też tak żeby największą roślina miała ją około 45 cm od szczytu. Będziemy obserwować i regulować.
Pozdrawiam, dzięki za support!
Czekam na komentarze
Na dole kilka zdjęć
Ale musicie domyśleć się która to która.
Trochę nas nie było, ale to dlatego że w sumie nic ciekawego się nie dzieje. W dniu 21 i 17 rośliny zostały podlane mieszanką o EC 0,880 us/cm i pH 6.2.
WD - 500 ml
AP - 500 ml
ST - 500 ml
ME - 350 ml
SB - 350 ml
I moc lampy została zwiększona ze 115W na 140W.
Aktualnie mamy dzień 25 i 21
Wszystkie rośliny były ruszone w ostatnich dniach, bo pełnoprawnym treningiem bym tego nie nazwał, ale trochę je ponadginałem. Wczoraj Starszego Ethosa nawet trochę za bardzo, ale będzie żył.
Dzisiaj, 4 dni po ostatnim podlewaniu znowu zostały podlane. Choć wydaje mi się że powinny wczoraj dostać wodę, bo dzisiaj wyglądały na lekko przybite.
Kranówka pół na pół z wodą demineralizowaną z RootJuice i CalMag o pH końcowym 5.8. Zapomniałem zmierzyć EC, ale to nic.
Każda z większych tj. WD, AP i SE dostały po 600 ml, a ME i SB po 400 ml.
Też dzisiaj zauważyłem pierwsze oznaki kwitnienia dlatego też zwiększylem moc lampy do 180W. Podniosłem ją też tak żeby największą roślina miała ją około 45 cm od szczytu. Będziemy obserwować i regulować.
Pozdrawiam, dzięki za support!
Czekam na komentarze
Na dole kilka zdjęć
Ale musicie domyśleć się która to która.
- szkolaziola
- Administrator
- szkolaziola
- Administrator
Ciekwe i dziwne bo zupełnie nie tak powinna wyglądać niepodlana roślina. Powinien liść opadać razem z ogonkiem. A u ciebie ogonki wterczą twardo w górę i same blaszki opadają.
Do tego liście mają "fakturę", "speedbumpy" co też jest objawem przelania.
No ale jak im woda pomogła to najwyraźniej chcviały pić
Ale bardzo dziwnie to pokazują
Do tego liście mają "fakturę", "speedbumpy" co też jest objawem przelania.
No ale jak im woda pomogła to najwyraźniej chcviały pić
Ale bardzo dziwnie to pokazują
Są mocno zielone, to prawda. Myślę, że przestanę im lać rootjuice.
Na dużym Ethosie widać oznaki przypalenia od światła, ale poczekam jeszcze chwilę z regulacją.
Wody za dużo nie dostają, ale powiedz mi co mogą oznaczać takie zmiany na liściach, nie chodzi mi o wysuszenie, bo to stary epizod, ale o to "gnicie"
Wrzucam więcej zdjęć do ocenki
Jest kilka liści takich poskręcanych jak ten, ale to oznaką mojego treningu
Tu to zgnicie
Przypalenie
Na dużym Ethosie widać oznaki przypalenia od światła, ale poczekam jeszcze chwilę z regulacją.
Wody za dużo nie dostają, ale powiedz mi co mogą oznaczać takie zmiany na liściach, nie chodzi mi o wysuszenie, bo to stary epizod, ale o to "gnicie"
Wrzucam więcej zdjęć do ocenki
Jest kilka liści takich poskręcanych jak ten, ale to oznaką mojego treningu
Tu to zgnicie
Przypalenie
- szkolaziola
- Administrator
Żadna z tych roślin nie ma "przypalenia od światła". To jest ultra rzadkie, wygląda zupełnie inaczej i wymaga żeby roślina praktycznie dotykała lampy.
Wszelkie przypalenia jakie masz to nadmiar nawozu.
Wszelkie przypalenia jakie masz to nadmiar nawozu.
To miło. Więc nie mam zbytnio rozterek na tym etapie
- szkolaziola
- Administrator
Będzie git, lampę zostaw po staremu jak była, i trochę bez nawozu potrzymać je
I obserwować dolne liście aż zaczną tracić kolor i wtedy dopiero karmić
I obserwować dolne liście aż zaczną tracić kolor i wtedy dopiero karmić