Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
POMOC
-
- Nasionko
POMOC
21 dzień kwitnienia, pojemność doniczki 22l, ph w przedziale 5,8 a 6,8, sezony, ec 1500, podlewane dopiero do efektu podniesienia dwoma palcami, podlewane do runoffu około 10%, stoją maksymalnie 15 min w wodzie po podlaniu. Problem: Pleśń wyskoczyła od dołu doniczki do wysokości ok,15cm. Walczę już z nią około 2 tygodnie od drugiego tygodnia kwitnienia. Wiem ze nie mogłem ich przesadzić dlatego próbowałem innych sposobów. Takich jak wcieranie i posypywanie cynamonem oraz 2 łyżki wody utlenionej 3% na litr wody do spryskiwacza. Co zrobić jeśli to nie pomaga ?
- szkolaziola
- Administrator
Re: POMOC
Daj zdjęcia przede wszystkim bo pierwsze słyszę żeby to było w ogóle możliwe, może tylko ci się wydaje że to pleśń.
No a jeśli serio masz pleśń to na 100% nie masz spełnionego głównego warunku obiegu powietrza w namiocie - wentylator mieszający na każdy poziom - poziom doniczek, środek wysokości roślin i korona. Jak tego nie masz to ci cos zawsze spleśnieje, to normalne wtedy.
Pleśń potrzebuje ciepła, wilgoci i stojącego powietrza. Wiec zapewne ma takie warunki wokół doniczek - musisz to zmienić i problem zniknie.
No a jeśli serio masz pleśń to na 100% nie masz spełnionego głównego warunku obiegu powietrza w namiocie - wentylator mieszający na każdy poziom - poziom doniczek, środek wysokości roślin i korona. Jak tego nie masz to ci cos zawsze spleśnieje, to normalne wtedy.
Pleśń potrzebuje ciepła, wilgoci i stojącego powietrza. Wiec zapewne ma takie warunki wokół doniczek - musisz to zmienić i problem zniknie.