Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
No Name HydroMars
Re: No Name HydroMars
Mam banke myslalem zeby moze rozrobic nawozu i podlaczyc rurki i zeby sobie kapalo powoli ale malo czasu na testy wiec zeby ne bylo ze wykapie mi w 2 dni wszystko ;d i bedzie lipa
- szkolaziola
- Administrator
Ooo, super fajnie się postackowały kwiatki, grubo będzie jak tak dalej pójdzie
Po liściach widzę że głodne trochę, zwiększ CalMag i PK o 50%
Co do tego podlewania no to właśnie można zrobić tak jak piszesz - ale bez testów jest ryzyko że coś pójdzie nie tak.
Są też takie auto-podlewarki do kwiatów doniczkowych np: https://allegro.pl/oferta/konewka-auto- ... 3340592830
no ale to też by wypadało przetestować i nie wiem czy zdążysz kupić
No i ostatecznie można podlać na full 24h przed wyjazdem a potem jeszcze raz kilka minut przed wyjazdem - aż będzie stało w podstawce.
No ale to będzie przelanie oczywiście i może zaszkodzić roślinie trochę. Może się rozwiną przez to ziemiórki albo inna zaraza. Także też ryzykowne.
Po liściach widzę że głodne trochę, zwiększ CalMag i PK o 50%
Co do tego podlewania no to właśnie można zrobić tak jak piszesz - ale bez testów jest ryzyko że coś pójdzie nie tak.
Są też takie auto-podlewarki do kwiatów doniczkowych np: https://allegro.pl/oferta/konewka-auto- ... 3340592830
no ale to też by wypadało przetestować i nie wiem czy zdążysz kupić
No i ostatecznie można podlać na full 24h przed wyjazdem a potem jeszcze raz kilka minut przed wyjazdem - aż będzie stało w podstawce.
No ale to będzie przelanie oczywiście i może zaszkodzić roślinie trochę. Może się rozwiną przez to ziemiórki albo inna zaraza. Także też ryzykowne.
- szkolaziola
- Administrator
No i gites, niech rosną, tylko pamiętaj karmić
Siemanko,
Najlepszego w tym nowym roku wam zycze. Ogromnych plonow;d
Ogolnie roslinka sobie rosnie daje jej aktualnie
biobizz grow 1ml/ l
bloom 4ml/l
heaven 1ml/l
top max 3ml/l
cal mag dalem 3ml/l
Miejscami widac ze glodna ale nie wiem ile powinienem dolozyc. NIe chce znow przedobrzyc. ;d
Co o tym myslisz?
Najlepszego w tym nowym roku wam zycze. Ogromnych plonow;d
Ogolnie roslinka sobie rosnie daje jej aktualnie
biobizz grow 1ml/ l
bloom 4ml/l
heaven 1ml/l
top max 3ml/l
cal mag dalem 3ml/l
Miejscami widac ze glodna ale nie wiem ile powinienem dolozyc. NIe chce znow przedobrzyc. ;d
Co o tym myslisz?
- szkolaziola
- Administrator
Tak w ciemno to nie wiadomo czy żółkną z nadmiaru czy niedoboru - dlatego z każdym podlewaniem powinien być runoff i pomiary EC oraz pH - i wtedy wszystko wiadomo co robić od ręki.
Tutaj to na oko myślę że głodne więc zwiększyć dawkę nawozu na kwitnienie / PK - a o ile - kto wie, możesz strzelić w +50% na przykład ale czy wystarczy to wróżenie
Tutaj to na oko myślę że głodne więc zwiększyć dawkę nawozu na kwitnienie / PK - a o ile - kto wie, możesz strzelić w +50% na przykład ale czy wystarczy to wróżenie
Tak ogolnie to teraz moglbym ta siatke juz sciagnac nie? BO wtedy byloby latwiej runoff zadac ;d
- szkolaziola
- Administrator
Nie wiem co ma siatka do runoffu Są na zupełnie innym poziomie.
Jak ściągniesz to ci sie będą topy kładły na ziemi, odradzam.
Chodzilo mi o to ze siatka przeszkadza w tym zeby podniesc wygodnie doniczke do runoffa.szkolaziola pisze: ↑04.01.2025 15:15 Nie wiem co ma siatka do runoffu Są na zupełnie innym poziomie.
Dzisiaj podlewalem i sprawdzialem.
PH runoff 6.65
ppm 1550
Tak pokazalo jak myslisz. Sama woda ktora podlewam bez nawozow ma okolo 400/500ppm
- szkolaziola
- Administrator
No to jest EC 3.0 - BARDZO wysokie, za wysokie - czyli to blokada jest jednak.
pH też za wysokie.
Już ich wcale nie karm z 2 tyg, sama woda o pH 6.3 teraz.
Jak masz gdzie dostać to Athena Cleanse albo kwas podchlorawy trochę pomoże to ogarnąć.
pH też za wysokie.
Już ich wcale nie karm z 2 tyg, sama woda o pH 6.3 teraz.
Jak masz gdzie dostać to Athena Cleanse albo kwas podchlorawy trochę pomoże to ogarnąć.