Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr

Chcesz podzielić się historią swojej roślinki?
Tutaj możesz prowadzić swój dziennik albo podlinkować dziennik z GrowDiaries.com
Zimnt404
Sadzonka

Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr

Post autor: Zimnt404 »

Siema, wstały po LST. Właściwie już dziś rano były wygięte w S, robić im od razu druga serię ćwiczeń czy przerwa do jutra?

Ogólnie to będę musiał je przerzucić na drugie mieszkanie hehe, nie spodziewanie będę musiał nocować część rodzinki mam nadzieję że im to nie zaszkodzi :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr

Post autor: szkolaziola »

No trening to wedle uznania - nie wiem do jakiego efektu dążysz. Jak ma leżeć to kładź - jak nie to nie :)

A przeprowadzka trudna sprawa haha, ale automatom nie powinno bardzo zaszkodzić.
Zimnt404
Sadzonka

Haha, chce osiągnąć jak najlepsze zbiory taki jest cel :) Pierwsza uprawa więc właściwie nie wiem jak chce je ułożyć, jakieś tipy?
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

W sumie to nie bo ja się w LST nie bawię.
Wiem jak robić ale nie widzę sensu. Jak robię sezonu to topping, topping, topping, lollipoping, defoliacja.

A u auto to ja sadzę... i zbieram po jakimś czasie. Przestałem trenować auto jakkolwiek bo same problemy z tego miałem :)

Generalnie się wybiera kształt jaki chcesz osiągnąć i do niego dążysz. - ale nie ma zasady jak to ma wyglądać. W sumie robi się to głównie jak masz namiot 100-120cm wysokości i musisz mieć roślinę przy ziemi. A jak masz normalny, wysoki namiot to nie widzę sensu.
Zimnt404
Sadzonka

W moim przypadku lampa może nie zapewniać pełnego pokrycia światłem na skrajach. Inni użytkownicy na forum również zgłaszali ten problem z tym modelem lampy. Nieznacznie potrenuje je do środka , ale nie będę się tym przesadnie przejmował, skoro twierdzisz, że nie ma to dużego wpływu na plony.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

A no widzisz. Ciekawie, bo większość trenuje właśnie na zewnątrz żeby nie było ścisku na środku :D
A jak lampa zupełnie nie pokrywa to trzeba ją wyżej, albo kupić drugą - bo się miejsce w namiocie marnuje :P
ODPOWIEDZ