Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Lampa

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Festero
Sadzonka

Re: Lampa

Post autor: Festero »

No właśnie kusi Mnie cena . Gość miał przypał z tego co Mi mówił i pozbywa się sprzętu . Ale chyba posłucham specjalistę i wezmę coś 480w . Temat myśle do zamknięcia chyba ze coś nowego znajdę to tu wrzucę ! Pozdrawiam dzięki za wyczerpujące odpowiedzi 💚
Festero
Sadzonka

Jeszcze jedno dla jasności . Jak nie znajdę nic Ciekawego a jednak chce następny projekt jechać na normalnej lampie to lepiej kupić ta fc3000 za 200€ i czekać rok na black friday? 🤣
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

No możesz. Taka lampa ci się przyda w przyszłości jakbyś chciał mieć osobny namiot na wega i na kwitnienie (wtedy można sezonówki zbierać co 2 miesiące) to 300W na wega będzie idealne.
Festero
Sadzonka

W przyszłym roku planuje zakup drugiego namiotu właśnie żeby mieć jeden na Wega drugi na kwitnienie . Dobra ,nic nie znajdę to wezmę tego FC-3000 . Ile wtedy sezonowek na ta moc pod 120/120 ? I później z % światła z instrukcja producenta czy cały czas 100%
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Najoptymalniej 4 - i tak wypełnią cały namiot. Można 5 wepchnąć ale to 20% więcej roboty a zbiór taki sam :)

Światło zgodnie z tym co tu mówię: https://www.youtube.com/watch?v=GBosMwVgIpc&t=149s
Festero
Sadzonka

Z kanałem jestem na bieżąco w tym ze nie wszystko czasami do Mnie dociera . Z tym GibLed masz racje on ma długość 1204 z tego co widziałem tak ze odpada . Co jeżeli znalazłem jakaś lampe która wejdzie do namiotu bez problemu bo jest 900/1040 ale 600w . Mogę podejść do tego typowo matematycznie jak tłumaczysz na filmiku. Tzn 100% to 600w 50% to 300w 75% to 450w i wtedy to byłby max te 75% ? W tym wypadku pożar by nie groził bo nie dotykał by ścian tak ? Co w takim wypadku ? Dziwne bo 460w nie ma w Mojej okolicy zaczyna się od 640 w i w górę 
(Link do tej lampy https://link.marktplaats.nl/m1919526946?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios )
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Tak, jak dasz na 75% to masz ok 450W, zgadza się wszystko.
Co do pożaru to tak straszę mocno na wyrost - ryzyko jest małe, ale nie zerowe. Ja wolę nie ryzykować ale każdy decyduje za siebie. Są tacy co siedzą przed kompem kiedy inni skaczą z samolotów, także tego.
Phlizon to nie jest najlepsza marka ale ma całkiem niezłe opinie. Sam się kiedyś zastanawiałem nad nimi.
Festero
Sadzonka

Okej rozumiem już chyba wszystko . Będzie okazja będę brać taka która nie dotyka ścian. Co do pożaru to wole mieć spokojna głowę . Dzięki za poświęcony czas !
Awatar użytkownika
Golas
Konopia

Post autor: Golas »

Takie info dla majsterkowiczów. Ja zrobiłem sobie lampę o mocy max. 200W (aktualnie mam wysterowaną na 170W) na bazie diod  samsung'a LM301H. Koszt ok 600 PLN.
NodBt9ewRfyi2RvHAGhCTQ.jpg

Festero
Sadzonka

Ja niestety nie mieszkam w PL . W Holandii ceny materiałów budowlanych są dużo wyższe wiec nie wiem czy ulepilbym coś taniej . Druga sprawa żeby cokolwiek ulepić trzeba mieć sprzęt wiec to tez wydatki Fakt on zostaje ale gwarancji na Moja robotę nikt Mi nie da wiec nie wiem czy to warte w Moim przypadków nerwów ^^ ale Szacunek za kombinowanie ^^👊
ODPOWIEDZ