Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

LEDy z Chin

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Kali
Kiełek

LEDy z Chin

Post autor: Kali »

Siema,

Szukając możliwie jak najtańszej lampy do growboxa natknąłem się na bardzo porównywalnie tanie ledy, przeczytałem, że są chińskie ale nigdzie nie widzę żeby ktoś ich kategorycznie zabraniał ani zachęcał do zakupu jako tańsza alternatywa. 

https://nielloled.com/products/niello-gs600w
https://nielloled.com/products/niello-l-qb2
Dlatego pytanie czy taka lampa jak w linku wyżej nada się do growboxa 120x120, chociażby na początek ze względu na cene (na jedną czy dwie uprawy), czy roślinki urosną przy takim oświetleniu takie jak powinny czy nie ma sensu się rozglądać za taką lampą?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: LEDy z Chin

Post autor: szkolaziola »

Obie te lampy są akceptowalne (nie dobre, ale akceptowalne) - ale na max 90x90 namiot. Albo na 1 planta ustawionego na środku 120x120.
Nic ciekawego nie urośnie przy krawędziach - no chyba ze wstawisz 2-3 takie lampy do namiotu to będzie w miarę okej.

To mówię zakładając że informacje na stronie sklepu są prawdziwe (a rzadko są dla Chińskich produktów).
I nie miałem ani nie znam nikogo z lampami tej firmy - więc nie wiem czy padną po tygodniu albo staną w ogniu przy pierwszym podpięciu do gniazdka - jest to możliwe - ale pewnie zależy od konkretnej jednostki - jedna się zepsuje od razu - druga podziała 2 lata - w tanich produktach nie wiadomo czego się spodziewać niestety.
Awatar użytkownika
GreenPig
Sadzonka

Re: LEDy z Chin

Post autor: GreenPig »

Ciekawe ile w tym opisie prawdy. 152€ ja bym nie dał za takie coś. Jeśli Ci się nie spieszy to na niemieckim eBay wystawiane są na licytacje Mars Hydro FC3000 i FC4800. Idzie wyrwać w naprawdę fajnej cenie i masz fajna lampe. FC3000 na 90x90 i 4800 na 120x120. Mi udało się wylicytować FC3000 za 180€, z reguły dobijają do max 220€. FC4800 uda Ci się wyrwać za jakieś 300-350€. Wolal bym dopłacić te parę groszy niż za 150€ pchać się w cos co nie wiadomo jak swieci i ile wytrzyma.
ODPOWIEDZ