Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
- szkolaziola
- Administrator
Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
Nie, listki ok, ale sucho tam w uj masz.
Podlej, spryskaj i utrzymuj 75% RH
Podlej, spryskaj i utrzymuj 75% RH
Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
Tak zrobiłem, podlałem po 50 ml + lekki oprysk ziemi.
Rh 65 -75 trzymam.
Rh 65 -75 trzymam.
Cześć, jest mały problem jeden skurczybyk jakoś dziwnie bokiem poszedł. Wczoraj przy spryskiwaniu się przewrócił.
Trochę go nadsypalem ziemia, według mnie jest martwy.
Teraz pytanie, skoro jest 7 dzień po wyjściu z ziemi to czy kiełkować zamiennika czy pogodzić się z porażka i zostawic 3 krzaczki?
Poniżej wrzucam tez innych zawodników
Trochę go nadsypalem ziemia, według mnie jest martwy.
Teraz pytanie, skoro jest 7 dzień po wyjściu z ziemi to czy kiełkować zamiennika czy pogodzić się z porażka i zostawic 3 krzaczki?
Poniżej wrzucam tez innych zawodników
- szkolaziola
- Administrator
Nic jej raczej nie jest - podstaw jej jakiegoś patyczka czy coś żeby miała się o co oprzeć i stała.
Przewróciła się bo ma za długą i słabą łodygę - potrzebuje żeby wiatr nią bujał to wtedy się wzmocni - daj wiatrak delikatnie tam.
Możesz też więcej podlać dookoła - nie pod roślinę tylko tam dalej - żeby miała gdzie korzeniami się rozrastać - korzenie nie pójdą w suchą ziemię nigdzie.
Co to za ziemia jest? Bo napisałeś tylko "ziemia" - a może one potrzebują nawozu - nie wiem czy i ile było go w twojej ziemi.
Przewróciła się bo ma za długą i słabą łodygę - potrzebuje żeby wiatr nią bujał to wtedy się wzmocni - daj wiatrak delikatnie tam.
Możesz też więcej podlać dookoła - nie pod roślinę tylko tam dalej - żeby miała gdzie korzeniami się rozrastać - korzenie nie pójdą w suchą ziemię nigdzie.
Co to za ziemia jest? Bo napisałeś tylko "ziemia" - a może one potrzebują nawozu - nie wiem czy i ile było go w twojej ziemi.
- szkolaziola
- Administrator
A okej, to na początek gites. Sama woda z CalMagiem.
Podlej trochę więcej tak jak pisałem, daj delikatny wiaterek żeby się bujały i będzie ogień
Podlej trochę więcej tak jak pisałem, daj delikatny wiaterek żeby się bujały i będzie ogień
- szkolaziola
- Administrator
0.2 to nie jest twarda woda.
a pH to i tak się zawsze przed podaniem reguluje na poprawne. NIKT nie ma "dobrego"
a pH to i tak się zawsze przed podaniem reguluje na poprawne. NIKT nie ma "dobrego"
Okej, a dla przykładu 0,3 to już twarda?
- szkolaziola
- Administrator
Też nie, tak od 0.4 można się zastanawiać - ale to zależy co w tej wodzie jest. Czasami nawet 0.8 się nadaje ale to już rzadko.
A poniżej 0.4 to w sumie cokolwiek by nie było to jest akceptowalna ilość
A poniżej 0.4 to w sumie cokolwiek by nie było to jest akceptowalna ilość