Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Pomocy liście mają jakieś kropki 😥
-
- Kiełek
Pomocy liście mają jakieś kropki 😥
Witajcie. Mam w doniczce lemon skunk ( sezon )
Jestem w 7 tygodniu i zaczęły się pojawiać na liściach takie oto rzeczy. Czy mam się martwić ? Podlewam ją jak czuję że jest sucho - wydaje mi się że nie przelewam. Karmie ją Terra Vega około 1-2 razy w tygodniu. Dostała ostatnio wodę z cal magiem.
Co robić ?
Jestem w 7 tygodniu i zaczęły się pojawiać na liściach takie oto rzeczy. Czy mam się martwić ? Podlewam ją jak czuję że jest sucho - wydaje mi się że nie przelewam. Karmie ją Terra Vega około 1-2 razy w tygodniu. Dostała ostatnio wodę z cal magiem.
Co robić ?
Re: Pomocy liście mają jakieś kropki 😥
Witaj nie wiemy jakie masz doniczki jaką masz ziemie, Od kiedy nawozisz i Przy jakim EC.
Ale myślę że to niedobory wapnia bądź magnezu lub jedno i drugie więc może dawaj calmag do każdego podlewania.
Ogólnie roślina może nie wchłaniać tych mikroelementów Poprzez nieodpowiednie pH, badasz Runoff??
Bez pomiaru Runoff ciężko stwierdzić czy te delikatnie poprzypalane końcówki liści to nadmiar nawozu czy nieodpowiednie pH
Hm... bardzo miło powitać Cię w naszej growerskiej braci
PS. Najlepiej poczekać na wypowiedź naszego admina
Ale myślę że to niedobory wapnia bądź magnezu lub jedno i drugie więc może dawaj calmag do każdego podlewania.
Ogólnie roślina może nie wchłaniać tych mikroelementów Poprzez nieodpowiednie pH, badasz Runoff??
Bez pomiaru Runoff ciężko stwierdzić czy te delikatnie poprzypalane końcówki liści to nadmiar nawozu czy nieodpowiednie pH
Hm... bardzo miło powitać Cię w naszej growerskiej braci
PS. Najlepiej poczekać na wypowiedź naszego admina
-
- Kiełek
Witaj.
Ziemia to Terra profesional. Nawożę od samego początku. Wczoraj przesadziłam do doniczki materiałowej. Już ostatecznej od Mars hydro. Nie badam Runoff ? Nie wiem co to ? A robię wszystko według projektu na YT.
Dzięki za powitanie
Ziemia to Terra profesional. Nawożę od samego początku. Wczoraj przesadziłam do doniczki materiałowej. Już ostatecznej od Mars hydro. Nie badam Runoff ? Nie wiem co to ? A robię wszystko według projektu na YT.
Dzięki za powitanie
Donice chodzi o to ile mają litrów
Runoff https://www.youtube.com/watch?v=au8sruC ... x=5&t=370s
Jeżeli nawozisz od początku To Wydaje mi się że nie robisz wszystkiego według projektu na YT
I to cenna informacja Rośliny mogą być zablokowane od nadmiarów nawozu, choć nie widzę tu tego
Runoff https://www.youtube.com/watch?v=au8sruC ... x=5&t=370s
Jeżeli nawozisz od początku To Wydaje mi się że nie robisz wszystkiego według projektu na YT
I to cenna informacja Rośliny mogą być zablokowane od nadmiarów nawozu, choć nie widzę tu tego
-
- Kiełek
Chyba 14 nie mają żadnych oznaczeń. Dostałam je w zestawie do grow boxa. ( założyłam że są odpowiednie ) i nie ma napisane w opisie zestawu ile mają. Strzelam na oko
Aa ten Runoff a już myślałam że mi coś uciekło. Nie badam wody ze spodka. To dopiero chyba później
Aa ten Runoff a już myślałam że mi coś uciekło. Nie badam wody ze spodka. To dopiero chyba później
- szkolaziola
- Administrator
Siemanko
Każde podlewanie powinno być z CalMagiem - masz ogromne niedobory.
Od Canny masz CalMag Agent o ile się nie mylę pasujący do twoich nawozów.
Terra Vega ma odrobinę Magnezu ale ma ZERO wapnia (Ca) w sobie. Koniecznie musisz ładować jej CalMAg Agent i to ZAWSZE.
Podeślij linka jaki dokładnie zestaw kupiłaś - to ci powiem jaką pojemność maja te doniczki.
Każde podlewanie powinno być z CalMagiem - masz ogromne niedobory.
Od Canny masz CalMag Agent o ile się nie mylę pasujący do twoich nawozów.
Terra Vega ma odrobinę Magnezu ale ma ZERO wapnia (Ca) w sobie. Koniecznie musisz ładować jej CalMAg Agent i to ZAWSZE.
Podeślij linka jaki dokładnie zestaw kupiłaś - to ci powiem jaką pojemność maja te doniczki.
Mówiłem że najlepiej poczekać na Admina...
Ogólnie według mnie bardzo ładne rośliny choć ja to lubię wysokie i trzymam bym lampę ciut wyżej ale spokojnie rośliny po przełączeniu 12/12 podrosna
Ogólnie według mnie bardzo ładne rośliny choć ja to lubię wysokie i trzymam bym lampę ciut wyżej ale spokojnie rośliny po przełączeniu 12/12 podrosna
-
- Kiełek
https://www.manomano.de/p/mars-hydro-ts ... =my_orders To ten zestaw.
A czy mogę podać cal mag z blitza ? Czy jakoś tak ?
A czy mogę podać cal mag z blitza ? Czy jakoś tak ?
- szkolaziola
- Administrator
Okej, to jest 5 galonów doniczka czyli ok. 19 litrów
Najlepiej byłoby dawać ten z zestawu od Canna bo on zajebiście synergicznie działa z ich nawozami i ziemią.
Ale inny jak musi... to może być. Pierwsze słyszę o taj marce co mówisz więc czy ten konkretnie jest dobry to nie mam pojęcia.
Najlepiej byłoby dawać ten z zestawu od Canna bo on zajebiście synergicznie działa z ich nawozami i ziemią.
Ale inny jak musi... to może być. Pierwsze słyszę o taj marce co mówisz więc czy ten konkretnie jest dobry to nie mam pojęcia.
-
- Kiełek
Biobizz Cal mag więc raczej znasz. Ja po prostu nie ogarniam jeszcze tych wszystkich nazw. Ale Egal
Dobra to ja już zamówiłam tego Agenta od Canny skoro lepiej pasuje. Dziękuję za pomoc. Będę dawać znać jak dziewczyna się będzie miewać po podaniu
Dzięki i pozdrawiam z fartem
Dobra to ja już zamówiłam tego Agenta od Canny skoro lepiej pasuje. Dziękuję za pomoc. Będę dawać znać jak dziewczyna się będzie miewać po podaniu
Dzięki i pozdrawiam z fartem