Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Wszędzie żółte kropy na liściach
- szkolaziola
- Administrator
Re: Wszędzie żółte kropy na liściach
Nie ma co przepraszać
To twoje planty - ja tylko staram się pomóc. Damy radę
Powodzenia!
To twoje planty - ja tylko staram się pomóc. Damy radę
Powodzenia!
Sensei ,produkt przyszedł jakieś zalecenia przed spryskaniem? Pozdrawiam
- szkolaziola
- Administrator
Hmm.. no takie żeby dokładnie przeczytać ulotkę stosować się do zaleceń i dawek producenta.
I przeczytać czy nie potrzebujesz maski/okularów/rękawiczek, czy musisz potem wietrzyć itd.
To generalnie bezpieczny środek ale środki ostrożności zawsze warto zachować
I przeczytać czy nie potrzebujesz maski/okularów/rękawiczek, czy musisz potem wietrzyć itd.
To generalnie bezpieczny środek ale środki ostrożności zawsze warto zachować
Mam pytanko dotyczące przesadzania w 27l .Obecnie są w 11l
Mam tylko jeden namiot 100x100x160 i jedna lampę lumatek 300w . Czy jest sens przesadzać dziewczyny skoro nie mam większego namiotu i mocniejszej lampy ?
Mam tylko jeden namiot 100x100x160 i jedna lampę lumatek 300w . Czy jest sens przesadzać dziewczyny skoro nie mam większego namiotu i mocniejszej lampy ?
- szkolaziola
- Administrator
Oczywiście. Przy ziemi więcej korzeni = większe topy. Nie można przesadzić bo nie zdążą 200L doniczki skolonizować pewnie. Ale 20-30L bez problemu wykorzystają.
- szkolaziola
- Administrator
Fajnie to wygląda - ładnie i czysto tam masz.
Tak szczerze to trochę małe te planty jak na prawie 2 pełne miesiące życia - no ale tak jak mówisz - pewnie się atak szkodników przyczynił do tego.
Trochę ciężko coś doradzić bo przez zniszczenia na liściach nie jestem pewny jakie niedobory tam są - ale wydaje mi się że one są już głodne - CalMagu na pewno powinny dostawać więcej z tego co widzę, a pewnie i NPK nie zaszkodzi.
Do jakiej ziemi przesadzałeś? Bo jak do takiej pre-nawożonej jak Canna Terra Pro - to wtedy nie trzeba jednak nawozić - tylko podlewać odpowiednio z CalMagiem i sobie pobierze ziemi co chce.
Tak szczerze to trochę małe te planty jak na prawie 2 pełne miesiące życia - no ale tak jak mówisz - pewnie się atak szkodników przyczynił do tego.
Trochę ciężko coś doradzić bo przez zniszczenia na liściach nie jestem pewny jakie niedobory tam są - ale wydaje mi się że one są już głodne - CalMagu na pewno powinny dostawać więcej z tego co widzę, a pewnie i NPK nie zaszkodzi.
Do jakiej ziemi przesadzałeś? Bo jak do takiej pre-nawożonej jak Canna Terra Pro - to wtedy nie trzeba jednak nawozić - tylko podlewać odpowiednio z CalMagiem i sobie pobierze ziemi co chce.
Oczywiście canna terra pro według zaleceń ,do każdego polewania dawałem 1ml/l bac grow i 1ml/l calmag od bac. Tylko tak jak mówiłem one chorowały z miesiąc a ja myślałem że mają czegoś za mało lub za dużo. Potrzymam je jeszcze z tydzień żeby się zregenerowały po szkodnikach i trochę podrosły a jak ty myslisz ?
Cenne lekcje. Tylko ten nie popełnia błędów ,który nic nie robi !
Cenne lekcje. Tylko ten nie popełnia błędów ,który nic nie robi !
- szkolaziola
- Administrator
No spoko, możesz tak zrobić.
Ale ja bym im sprawdzić pH i EC runoffu niedługo - bo jak podawałeś długo nawozy bez potrzeby - to może się coś poblokowało w korzeniach - trzeba się upewnić że tam gra wszystko zanim pójdą na kwitnienie.
Ale ja bym im sprawdzić pH i EC runoffu niedługo - bo jak podawałeś długo nawozy bez potrzeby - to może się coś poblokowało w korzeniach - trzeba się upewnić że tam gra wszystko zanim pójdą na kwitnienie.