Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Wszędzie żółte kropy na liściach
Wszędzie żółte kropy na liściach
Typfotoperoid:
47dzien:
lampa lumatek 300w ustawiona na 50% okolo 50cm od szczytow :
wegetacja:
canna terra pro
11l: xx litrów
co okolo 2 dni jak widac ze roslinkom chce sie pic liscie sa opadniete:
bac grow +calmag (woda z filtra) do ostatniego podlania dodalem pk boost od bac nie wiem czy to dobry pomysl ale dodalem :
liscie caly czas maja zolte kropki
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
47dzien:
lampa lumatek 300w ustawiona na 50% okolo 50cm od szczytow :
wegetacja:
canna terra pro
11l: xx litrów
co okolo 2 dni jak widac ze roslinkom chce sie pic liscie sa opadniete:
bac grow +calmag (woda z filtra) do ostatniego podlania dodalem pk boost od bac nie wiem czy to dobry pomysl ale dodalem :
liscie caly czas maja zolte kropki
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Ostatnio zmieniony 31.08.2024 17:05 przez Hazardoi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Wszędzie żółte kropy na liściach
Te ostatnie zdj ze szczytami to akurat automaat ale ma te same objawy.
Mistrzu tylko nie mów że trzeba wyrzucać
Mistrzu tylko nie mów że trzeba wyrzucać
- szkolaziola
- Administrator
A to to na 99% szkodniki. Lupa i szukaj co je żre
Mam je !! Dzięki, szukałem czegoś wczesniej ale nie dostrzegłem, sukinsyny są naprawdę małe
Co to za bestie ? Czy to wciorniastki ?
Narazie opłukałem wszystkie rośliny pod prysznicem
Do tego umyłem podstawki
I spryskalem cały grow box środkiem owadobójczym(beż roślinek)
Co to za bestie ? Czy to wciorniastki ?
Narazie opłukałem wszystkie rośliny pod prysznicem
Do tego umyłem podstawki
I spryskalem cały grow box środkiem owadobójczym(beż roślinek)
- szkolaziola
- Administrator
Tak, to wciornastki.
Na trzeciej fotce jest larwa jeszcze a na większości już dorosłe formy imago ze skrzydłami.
Dobrze że roślinki jeszcze nie kwitną - na kwitnieniu już nie można niczym pryskać i jest taki atak ogromnym problemem.
Tutaj jeszcze coś podziałamy na wegu.
Kupuj to jak najszybciej - a jak masz lokalny ogrodnik to może nawet lepiej polecieć szybko żeby nie czekać na dostawę.
https://www.ochrona-roslin.sklep.pl/spintor-240-sc-5-ml - koniecznie coś co jako substancję czynną ma SPINOSAD / SPINOZYN
To najlepszy, naturalny i nieszkodliwy dla ludzi środek na wciornastki.
Możesz też kilka godzin po podlewaniu posypać powierzchnię ziemi grubą warstwą ziemi okrzemkowej - do kolejnego podlania będzie też zabijała wszystko co wejdzie z nią w kontakt.
Na trzeciej fotce jest larwa jeszcze a na większości już dorosłe formy imago ze skrzydłami.
Dobrze że roślinki jeszcze nie kwitną - na kwitnieniu już nie można niczym pryskać i jest taki atak ogromnym problemem.
Tutaj jeszcze coś podziałamy na wegu.
Kupuj to jak najszybciej - a jak masz lokalny ogrodnik to może nawet lepiej polecieć szybko żeby nie czekać na dostawę.
https://www.ochrona-roslin.sklep.pl/spintor-240-sc-5-ml - koniecznie coś co jako substancję czynną ma SPINOSAD / SPINOZYN
To najlepszy, naturalny i nieszkodliwy dla ludzi środek na wciornastki.
Możesz też kilka godzin po podlewaniu posypać powierzchnię ziemi grubą warstwą ziemi okrzemkowej - do kolejnego podlania będzie też zabijała wszystko co wejdzie z nią w kontakt.
- szkolaziola
- Administrator
To nie pomoże. Nie bez powodu polecam konkretne rzeczy.
To tylko strata kasy - jeżeli znikną to na max 2-3 dni i wrócą ze zdwojoną siłą. Tracisz czas i pieniądze.
Kup odpowiedni specyfik. TYLKO on jest bezpieczny dla ludzi i zapewnia pozbycie się tego szkodnika.
Po tym co opryskałeś teraz ja był bym wcale nie chciał suszu z tej rośliny palić.
To tylko strata kasy - jeżeli znikną to na max 2-3 dni i wrócą ze zdwojoną siłą. Tracisz czas i pieniądze.
Kup odpowiedni specyfik. TYLKO on jest bezpieczny dla ludzi i zapewnia pozbycie się tego szkodnika.
Po tym co opryskałeś teraz ja był bym wcale nie chciał suszu z tej rośliny palić.
Rozumiem zamówię ten o którym mówisz. Niestety mieszkam w belgii I dostęp do tego cudeńka nie jest dla mnie łatwy. Paczka pewnie będzie szła z tydzień,a musiałem zareagować.
- szkolaziola
- Administrator
Czaję, no trudno.
Choć zapewne wystarczyło poszukać - bo ten specyfik jest dostępny w każdym kraju na tej planecie - wiec i w Belgii na pewno jest.
Np tu https://www.hydroculture.be/insecticide ... 010ml.html
Choć zapewne wystarczyło poszukać - bo ten specyfik jest dostępny w każdym kraju na tej planecie - wiec i w Belgii na pewno jest.
Np tu https://www.hydroculture.be/insecticide ... 010ml.html
Zajebałem sprawę. Jechałem pol godziny do jedynego ogrodniczego sklepu który jest otwarty mieli tylko to . Już zamawiam to co trzeba . Sorki