Siemanko
1. Tak, to pokruszone okrzemki przed kilku milionów lat - są takie same

Może się różnić czystością - ale jeśli tego nie jesz to nie ma znaczenia.
2. Nie, nie warto. Nie zauważysz różnicy oprócz ubytku pieniędzy z portfela.
3. Pewnie można ale nie próbowałem konkretnie termowentylatora. To czy dany sprzęt się nie przepali to już zależy od jakości wykonania i zabezpieczeń. Urządzenia grzejne mają zazwyczaj obwody odcinające prąd w razie wzrostu temperatury albo poboru energii powyżej jakiejś niebezpiecznej wartości. Na pewno nie może chodzić non-stop żaden sprzęt - ale jak ma sprawny termostat to powinien sam się raz na jakiś czas wyłączać.
4.
https://www.google.com/search?q=Cannabi ... deficiency
5. Im większe tym lepsze. Zależy na co cię stać. Najlepszy jest profesjonalny mikroskop z kamerą cyfrową ale to kilka tysięcy zł kosztuje. Więc większość kupuje cokolwiek - np najtańszy "mikroskop cyfrowy" z amazona/allegro
6. W butelce się nie ulotni - musisz mieć powierzchnię parowania jak największą - miska, wiadro, wanna.
Nie zostawiaj wody "na zapas" - będą się tam rozwijały glony, bakterie, muchy i komary. Max 3 dni. A już wody z nawozami zupełnie nie wolno ani zostawiać ani używać ponownie - jak zrobisz za dużo to musisz wylać albo ogródek nawieźć tym.
7. Nie wiem. Raczej tak - sucha sonda chyba nie będzie dobrze działać. Napisz im od razu o co ci chodzi żeby sprawdzili kolejny przed wysyłką.
8. Nie no po prostu robić to delikatnie - gięcie 1 gałęzi można zrobić w sekundę i z dużym ryzykiem - a można po pół milimetra naginać powolutku - zajmie to 3 czy 5 minut ale masz 100% bezpieczeństwo że nie złamiesz. Samo LST to na tyle mały stres jeśli jest prawidłowo wykonane że nie trzeba żadnych przerw robić.
9. No jak mają zimno to nie tyle warto - co trzeba. Jeżeli nie jesteś w stanie utrzymać w dzień na wegu 28 stopni a na kwitnieniu 26, a w nocy minimum 16-18 to MUSISZ mieć ogrzewanie - bez tego możesz zapomnieć o udanej uprawie. Także to zależy od tego gdzie jesteś, jakie masz temperatury itd. Każdy ma inaczej. Co innego dom, strych i stodoła. Co innego California a co innego Zakopane.
50W to dość mało - może ci o 2 stopnie podniesie - więcej się nie spodziewaj. Ja boxa 90x90 ogrzewam grzejnikiem olejowym 1000W
10. pH całe życie rośliny (w ziemi/substracie) 5.8-6.8 - optimum w okolicy 6.4
EC nie ma norm. Zależy od genetyki, zdrowia, typu ziemi, pojemności doniczki, długości wega, rozmiaru roślin, mocy światła, poziomu co2 w powietrzu i typu uprawy. Są tacy co nie karmią wcale, ja karmię na kwitnieniu EC między 2 a 4 a są tacy co dochodzą do 14 i też mają zdrowe planty. A widziałem takich co przy EC 2 mieli spalone. Trzeba nauczyć się swoich roślin zwiększając dawki aż są problemy - a kolejnym razem wiesz gdzie dana genetyka ma granicę przy twoim stylu uprawy i w twoich warunkach. No tylko trzeba powtarzać genetyki. Jak będziesz za każdym razem siał coś nowego to nigdy nie dopracujesz nawożenia
Co do twardości wody - trochę bez sensu ten test - bo taniej kupić pena do pomiaru który starcza w nieskończoność.
Ja mam taki:
https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0C2CG2HT ... 377&sr=8-8
Pozdro

Powodzenia