Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Prowadzenie laika za rączkę
- szkolaziola
- Administrator
Re: Prowadzenie laika za rączkę
Tak ,warunki spoko takie.
No a ten mały to i przelany i jakiś mutant albo ma uszkodzony stożek wzrostu. Nawet 5g z niego nie będzie. Kosz.
A te większe bardzo ładnie wyglądają
No a ten mały to i przelany i jakiś mutant albo ma uszkodzony stożek wzrostu. Nawet 5g z niego nie będzie. Kosz.
A te większe bardzo ładnie wyglądają
Niedorostka wywaliłem.
16 dzień tak wyglądają po treningu.
Teraz pewnie by je podlać syto po dwóch dniach suszy, tak z 300ml?
Inna sprawa czy powinienem dać calmaga?
Czy tak jak mówiłeś jak są ładne i nic im nie dolega to tylko woda i fajrant?
Rozumiem że nawozy dopiero na kwitnienie.
PS
Strasznie mi wyrosły i już się nie dało klipsami bo łodyga za gruba, musiałem przywiązać od razu
16 dzień tak wyglądają po treningu.
Teraz pewnie by je podlać syto po dwóch dniach suszy, tak z 300ml?
Inna sprawa czy powinienem dać calmaga?
Czy tak jak mówiłeś jak są ładne i nic im nie dolega to tylko woda i fajrant?
Rozumiem że nawozy dopiero na kwitnienie.
PS
Strasznie mi wyrosły i już się nie dało klipsami bo łodyga za gruba, musiałem przywiązać od razu
- szkolaziola
- Administrator
Ja to bym je już zaczął do runoffu podlewać. Czyli 1.5-2 litry na jedno podlewanie - tylko powolutku po 200ml, nie 2L jednym chluśnięciem.
Co do nawożenia - to nie ma zasady że na kwitnieniu dopiero - podaje się wtedy kiedy trzeba. Zależnie od ziemi, odmiany, wielkości doniczki, temperatury i długości wega. Być może starczy im do kwitnienia - ale to nie jest sztywna zasada.
Co do nawożenia - to nie ma zasady że na kwitnieniu dopiero - podaje się wtedy kiedy trzeba. Zależnie od ziemi, odmiany, wielkości doniczki, temperatury i długości wega. Być może starczy im do kwitnienia - ale to nie jest sztywna zasada.
Doniczki 18L ale zdaje mi się że ziemi zmieściło się do nich więcej patrząc na ubytek ziemi z worka.
Ziemia canna terra bez plusa
Kurde już je zalałem po 300ml pH 6,5
Mówisz że mało jak na ich rozmiar i jutro powtórzyć tak po litrze na łepa?
i jak z tym calmagiem? To też nawóz? To się daje w jakichś konkretnych sytuacjach?
Ziemia canna terra bez plusa
Kurde już je zalałem po 300ml pH 6,5
Mówisz że mało jak na ich rozmiar i jutro powtórzyć tak po litrze na łepa?
i jak z tym calmagiem? To też nawóz? To się daje w jakichś konkretnych sytuacjach?
- szkolaziola
- Administrator
Nie robi sie czegoś takiego jak "powtarzanie podlewania". Duża częstotliwość podlewania = przelanie.
Lepiej raz wlać im basen wody i tydzień nie podlewać potem - niż podlewać 200ml codziennie.
Przy kolejnym podlewaniu podlej do pełna - do runoffu i od tego momentu już zawsze się tak podlewa.
Jak doniczka lekka to podlanie do runoffu. Jak podlewasz i nic dołem nie wypływa to prosisz się o problemy w strefie korzeniowej. I to 10 różnych problemów.
O CalMagu i innych: https://www.youtube.com/watch?v=zYAJItw4XYw
Lepiej raz wlać im basen wody i tydzień nie podlewać potem - niż podlewać 200ml codziennie.
Przy kolejnym podlewaniu podlej do pełna - do runoffu i od tego momentu już zawsze się tak podlewa.
Jak doniczka lekka to podlanie do runoffu. Jak podlewasz i nic dołem nie wypływa to prosisz się o problemy w strefie korzeniowej. I to 10 różnych problemów.
O CalMagu i innych: https://www.youtube.com/watch?v=zYAJItw4XYw
Oglądałem to ale wciąż nie wiem jak rozpoznać brak cal i mg..
- szkolaziola
- Administrator
Nie masz rozpoznawać. Mówię tam konkretnie w jakich sytuacjach się podaje. I tylko w nich.
Nie rozpoznasz niedoboru na tym etapie kariery growerskiej.
Nie rozpoznasz niedoboru na tym etapie kariery growerskiej.
Ale chyba dobrze że kupilem, bo jakbyś na fotkach wyczail niedobór to bede miał pod ręką od razu. Gitara
- szkolaziola
- Administrator
No nie zaszkodzi
Najwyżej się nie przyda tym razem. ale warto mieć, fakt.
Najwyżej się nie przyda tym razem. ale warto mieć, fakt.
Uwaga ! Awaria!
Przy treningu nadlamalem główna łodygę powyżej połowy rośliny. Nie jest całkowicie złamana ale widać wyraźne wcięcie w miejscu złamania tak mniejwiecej w połowie jej grubości.
Czy można jakoś pomóc jej się zrosnąć? Czy wgl jest możliwe że się zrośnie?
Może powinien szybko to otaśmować?
Przy treningu nadlamalem główna łodygę powyżej połowy rośliny. Nie jest całkowicie złamana ale widać wyraźne wcięcie w miejscu złamania tak mniejwiecej w połowie jej grubości.
Czy można jakoś pomóc jej się zrosnąć? Czy wgl jest możliwe że się zrośnie?
Może powinien szybko to otaśmować?