Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Prowadzenie laika za rączkę
Re: Prowadzenie laika za rączkę
Mój filtr co prawda byl nieużywany ale lezal w pudle dwa lata. Czy w taki sposób też mógł się zużyć? Chcąc nie chcąc jakiś tam kontakt z powietrzem miał.
- szkolaziola
- Administrator
Raczej nie - chyba że w wilgotnej piwnicy leżał. Tam jest węgiel aktywny który się zatyka od wilgoci
Temperatura podczas 4godzinnej ciemności spada z 27,5 do 20,5. Czy to jest akceptowalne przez ten krótki okres?
- szkolaziola
- Administrator
Tak. Temperatura w nocy MUSI spadać o 5-8 stopni. Inaczej są problemy.
. I jak ok
- szkolaziola
- Administrator
Spoko
Mocno przygięte ale jak się nie połamały to zajebiście im niżej tym lepiej
Mocno przygięte ale jak się nie połamały to zajebiście im niżej tym lepiej
Dzień 11
Na jednym krzoku jakieś dziwne żółte plamy.
Inny to wgl jakby zatrzymał się w rozwoju.
Narazie tylko woda pH oscyluje w granicach 6,5 a EC wody to 0,4/0,5 cokolwiek to znaczy, nic nie dawałem więcej. Powinienem jakoś na to reagować czy machnąć ręką na te plamki oraz na tego karła? Calmag dać ? A jeśli tak to w jakich proporcjach.
A no i pH zbijam octem. Można kilka kropel prawda?
Na jednym krzoku jakieś dziwne żółte plamy.
Inny to wgl jakby zatrzymał się w rozwoju.
Narazie tylko woda pH oscyluje w granicach 6,5 a EC wody to 0,4/0,5 cokolwiek to znaczy, nic nie dawałem więcej. Powinienem jakoś na to reagować czy machnąć ręką na te plamki oraz na tego karła? Calmag dać ? A jeśli tak to w jakich proporcjach.
A no i pH zbijam octem. Można kilka kropel prawda?
- szkolaziola
- Administrator
Plamki do olania. Nie, octu nie można. Kto ci to powiedział. Znam setki growerów i jeszcze chyba nikt w historii nie wpadł na taki pomysł...
Co do wzrostu - to nie da się tego ocenić. Musiałbym tam być - wyglądają normalnie - a jak szybko rosną to tylko od warunków i genów zależy.
Jak mają idealną ilość światła, RH i temp - i nie są przelane, przenawożone - to rosną szybko.
Tylko wy nie macie mierników, a nawet głupiego pH+ pH- kupić nie chcecie tylko robicie bez pytania głupoty jak ocet albo soda - to o czym tu jest rozmowa? Wy sami z premedytacją zabijacie swoje planty z uśmiechem na twarzy
Co do wzrostu - to nie da się tego ocenić. Musiałbym tam być - wyglądają normalnie - a jak szybko rosną to tylko od warunków i genów zależy.
Jak mają idealną ilość światła, RH i temp - i nie są przelane, przenawożone - to rosną szybko.
Tylko wy nie macie mierników, a nawet głupiego pH+ pH- kupić nie chcecie tylko robicie bez pytania głupoty jak ocet albo soda - to o czym tu jest rozmowa? Wy sami z premedytacją zabijacie swoje planty z uśmiechem na twarzy
Miernik pH i ec mam.
Kupię ph-ph+ w zoologicznym? Czy gdzie na mieście szukać bo na necie na gwałt nie dostanę w weekend.
Kupię ph-ph+ w zoologicznym? Czy gdzie na mieście szukać bo na necie na gwałt nie dostanę w weekend.
- szkolaziola
- Administrator
Jako pH- awaryjnie można kilka razy użyć świeżego soku z cytryny (CYTRYNY! nie limonki, nie pomarańczy, nie grejpfruta)
W zoologicznym mogą mieć taki dla ryb akwariowych - ale powinno to być w miarę bezpieczne - w składzie pH- powinien być tylko kwas i woda w a składzie pH+ tylko jakaś zasada(wodorotlenek) i woda.
W zoologicznym mogą mieć taki dla ryb akwariowych - ale powinno to być w miarę bezpieczne - w składzie pH- powinien być tylko kwas i woda w a składzie pH+ tylko jakaś zasada(wodorotlenek) i woda.