Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
kielkowanie
kielkowanie
siemanko
proste pytanko
automaty wrzucone juz do docelowej donicy 17l, zalane po 150ml wody
czy przed wykielkowaniem podlewac to jeszcze? czy czekac az sie pokaza?
proste pytanko
automaty wrzucone juz do docelowej donicy 17l, zalane po 150ml wody
czy przed wykielkowaniem podlewac to jeszcze? czy czekac az sie pokaza?
- szkolaziola
- Administrator
Re: kielkowanie
Przykryj małym, przeźroczystym pojemnikiem miejsce każdej zasianej pestki - mały słoiczek, menzurka, szklanka przeźroczysta - żeby docierało światło - ale żeby zrobiło się prawie 100% wilgotności powietrza - bo tam musi być na kiełkowanie i pierwszy tydzień życia
tak tak ja zapomnialem dopisac ze przykrylem przezroczystymi kubeczkami
czyli nie podlewac az do wykielkowania i swiatlo dopiero po 48h?
czyli nie podlewac az do wykielkowania i swiatlo dopiero po 48h?
- szkolaziola
- Administrator
Jak dałeś 150ml to pewnie z tydzień po wykiełkowaniu nie podlewać nawet.
Zależy od struktury i wilgotności ziemi zanim ją podlałeś - czasem jest lekko wilgotna już w worku i to zmienia postać rzeczy.
Podlewa się jak roślina chce wody - a nie co x dni/godzin.
Zależy od struktury i wilgotności ziemi zanim ją podlałeś - czasem jest lekko wilgotna już w worku i to zmienia postać rzeczy.
Podlewa się jak roślina chce wody - a nie co x dni/godzin.
Mam pewne obawy..
Co prawda nalalem 150ml ale to jednak bardzo duze doniczki.
Zajrzalem tam dzisiaj i miejsce zalania nie wydaje sie byc jakos na prawde wyraznie wilgotne a kubeczek rowniez nie jest zroszony.
Co myslisz o wstrzyknieciu centralnie w miejsce docelowe po strzykawce wody?
Co prawda nalalem 150ml ale to jednak bardzo duze doniczki.
Zajrzalem tam dzisiaj i miejsce zalania nie wydaje sie byc jakos na prawde wyraznie wilgotne a kubeczek rowniez nie jest zroszony.
Co myslisz o wstrzyknieciu centralnie w miejsce docelowe po strzykawce wody?
- szkolaziola
- Administrator
Coś musisz robić nie tak. Podeślij fotki a najlepiej wideo jak to wygląda.
Bo jak się gdziekolwiek naleje nawet 50ml wody i przykryje szczelnie to ta woda będzie "rosą" na kubeczku przez minimum tydzień albo dłużej - nie ma innej opcji - jeśli tak nie jest to coś źle robisz.
Bo jak się gdziekolwiek naleje nawet 50ml wody i przykryje szczelnie to ta woda będzie "rosą" na kubeczku przez minimum tydzień albo dłużej - nie ma innej opcji - jeśli tak nie jest to coś źle robisz.
Dolałem po 20ml strzykawką centralnie w pod kubeczki i teraz wydaje sie być okej.
Mówisz że teraz z tydzień dać im spokój?
Ziemie mam polecaną przez ciebie tą bez plusa.
Mówisz że teraz z tydzień dać im spokój?
Ziemie mam polecaną przez ciebie tą bez plusa.
- szkolaziola
- Administrator
Nie, mówię żebyś dał fotki
Teraz już nie wiem co się dzieje i co robisz źle - więc muszę to zobaczyć - inaczej strzelam w ciemno i szanse na poprawna poradę wynoszą poniżej 20%.
Teraz już nie wiem co się dzieje i co robisz źle - więc muszę to zobaczyć - inaczej strzelam w ciemno i szanse na poprawna poradę wynoszą poniżej 20%.
- szkolaziola
- Administrator
Zakładając taki sam stan zdrowia - będzie bez różnicy. Zbiór jest z powierzchni, a nie liczby roślin. Czy 1 czy 16 na tej samej powierzchni - przy identycznym stylu uprawy i identycznych błędach uprawowych (lub ich braku) zbiór będzie identyczny.
Kubeczki wyglądają okej - wkopane, wilgoć się w nich widocznie zbiera - o to chodziło.
Natomiast wokół nich widzę że cała ta ziemia jest mokra. Jest ok - nie jest zbyt mokra - ale w sumie na tym etapie wcale nie musi być bo tam niczego nie ma - ani pestek ani korzeni - i jeszcze z 2 tygodnie nie będzie
Kubeczki wyglądają okej - wkopane, wilgoć się w nich widocznie zbiera - o to chodziło.
Natomiast wokół nich widzę że cała ta ziemia jest mokra. Jest ok - nie jest zbyt mokra - ale w sumie na tym etapie wcale nie musi być bo tam niczego nie ma - ani pestek ani korzeni - i jeszcze z 2 tygodnie nie będzie